Teddytassens kaningård - uppfödning av kaniner, Hermelin och Dvärgvädur, försäljning av tillbehör till kaniner
 

Butikens öppettider
Mån 10-12 &
13-15
Tisdag 10-12 &
13-15
Onsdag 10-12 &
13-15
Torsdag 10-12 &
13-15
Fredag 10-12 &
13-15
Lördag Bokade tider
Söndag Bokade tider

Du kan hämta varor dygnet runt, även på röda dagar och helger! Välj avhämtning i kundvagnen och hämta i vår avhämtningslåda.

Vill du besöka oss övriga dagar och tider är du välkommen att boka tid.

Välkomna!

 Hitta till butiken - Vägbeskrivning »


Att förbereda innan kaninen kommer hem

Innan din efterlängtade kanin kommer hem är det några viktiga saker att tänka på, bland annat måste grundtillbehören finnas hemma för att din kanin ska få en så bra start som möjligt.
 
För att göra det enkelt för dig som skaffar kanin har vi gjort i ordning fem olika tillbehörspaket som du enkelt kan lägga i kundvagnen och på så sätt vara säker på att du får med allt du behöver. Är det något tillbehör du redan har eller inte vill ha kan du enkelt ta bort dem ur kundvagnen.  
 
 
Nedan hittar du en bra checklista på vad man måste förbereda och även vad man bör ha köpt hem innan kaniner anländer.
 

Kaninbur

För alla kaniner under 3 kilo kräver jordbruksverket att buren ska vara minst 100*50cm för max 2 kaniner. Jag tycker att ju större desto bättre! Buren kan aldrig bli för stor för din kanin! Tänk på att den/dom ska bo där i hela sitt liv. Inneburen bör placeras där man ofta tillbringar mkt tid så kaninen inte känner sig ensam! Uteburen placeras så att kaninen kan välja om den vill vara i skuggan eller solen. Blåser det mycket på platsen för kaninburen kan det vara bra att komplettera med vindskydd. Vi har många storlekar och modeller att välja på, uteburar med bodel i olika former och en del med ben som vinterburar. Även flera sommarburar. Alla till mycket bra priser!
 
 

Sitthylla

Jordbruksverket kräver att kaninen ska ha en sittplats ovan botten som inte ska räknas med i grundmåttet. Kaniner älskar att sitta upphöjt och på så sätt kunna spana ut över sin omgivning. Välj gärna en sitthylla som har ett krypin under så har kaninen någonstans att gömma sig om den blir rädd.
 
Till sitthyllor
 

Bottenmaterial

Vanligast är sågspån. Bor kaninen inomhus, överväg att använda alspån, hampaströ eller Toa-Lätt som dammar mindre och är lättare att städa bort när det hamnar utanför buren.
 
 

Halm

Ha alltid halm i bodelen samt i botten på din bur när den inte står direkt på gräs, det är mjukt förr de små tassarna och de älskar att tugga på det vilket även ger en bra sysselsättning. Halm dämpar även spån från att hamna utanför buren. Jordbruksverket ställer dessutom som krav att kaniner ska ha tillgång till ett sammanflätningsbart material.
 
 

Ska vara grönt & dofta fräscht! Vårt närproducerade hö kommer från gårdar i trakten och är av bästa kvalitet. Det är mycket uppskattat av kaninerna. Om kaninen bor inomhus och någon familjemedlem har problem med pollenallergi kan du överväga att ge kaninen höbriketter istället.
 
Till hö 
 

Foder

Det foder vi rekommenderar är det våra egna kaniner äter - En väl utprovad blandning av pellets och andra välsmakande ingredienser som får våra kaniner att må bra och hålla sig friska. Även den mest kräsna kanin äter vårt foder - skulle vi ha fel så köper vi tillbaka fodret av dig. Det är en garanti.
 
Till foder
 

Saltsten

Kaniner ska alltid ha tillgång till en saltsten. 
 
 

Höhäck

En höhäck håller ordning på höet i buren och du behöver inte städa bort lika mycket när du städar buren.
 
Till höhäckar
 

Matskål

Bör vara av keramik som de ej välter så lätt och inte kan gnaga på. Har du två kaniner bör de ha var sin skål så att båda kaninerna kan äta samtidigt.
 
Till matskålar
 

Vattenflaska

600 ml är en bra storlek till dvärgkaniner! Mycket bättre än en skål som de gärna smutsar ned. 99% av alla kaniner lär sig att dricka ur flaska på ca 1 minut! Det räcker med en flaska per bur.
 
Till vattenflaskor
 

Klosax

Kaninens klor bör klippas kort var 6:e vecka. Kan eller vill du inte klippa själv. Kom till oss så hjälper vi dig. Kaniner har fyra klor på vardera baktass och fem på varje framtass.
 
 

Spade

Du behöver en spade för att enkelt kunna städa buren. 
 
 

Transportbur

Ett måste om man är tvungen ta kaninen till veterinären eller åka på semester. Vi rekommenderar en transportbur med öppningsbar lucka även i taket då det underlättar mycket när du ska sätta i och ta ur kaninen. Det blir också en mindre mängd halm eller spån som åker ur transportburen än om du ska ta ut kaninen genom en liten lucka i fram.
 
Till transportburar
 

Leksaker

Kaniner mår bra av att kunna sysselsätta sig. De flesta kaniner gillar att kunna pyssla med bollar eller andra leksaker. Variera gärna leksaker i buren över tid.
 
 

Kalksten

Kaniner mår bra av ett extra tillskott av kalk de första 6 månaderna av sitt liv.
 
 

Kam

Kamma gärna din kanin och hjälp den att hålla sig fin. Glöm inte att kamma runt rumpan.
 
 

Toalett

Sätt toaletten på den plats i buren där kaninen valt att uträtta sina behov. Lägg i kisset och bajset i toaletten så att kaninen associerar toaletten med kiss & bajshörnan.
 
 

Kattsand

Det mest lämpliga bottenmaterialet till kanintoaletten. Ett avvikande bottenmaterial från övriga buren ger större chanser att lyckas med toaanvändningen. 
 
 

Belöning

Belöna din kanin med en godsak när den gjort rätt. Var försiktig med mängden. Särskilt till kaninungar.
 
Till kaningodis
 


Nyheter i webbshopen


Ätbar Gourmetstjärna XXL

25x25x4CM! Helt ätbar med ett hårdare yttre som sm...
119,00 kr 
Antal:

Oxbow Rewards - Morot & Dill 85g

Återförslutningsbar påse med perfekta hjärtformade...
69,00 kr 
Antal:

Snöflinga Isolerad Kaninbur XL

120x94x98cm. Isolerad med frigolit! Avtagbara f...
4 795,00 kr 
Antal:

Critical Care - Anis 141g

Livräddande näringslösning som ges till kaniner so...
239,00 kr 
Antal:
I webbshopen hittar du även:
50 olika sorters kaninburar för inom- och utomhusbruk »
Nyttigt kaninfoder och kaningodis »
Fyndhörna med extra billiga kanintillbehör »


Just nu har vi inga kaniner till salu. När vi har kaniner som är till salu visas de här.Kommande kullar »
Gilla oss på Facebook Gilla mig på Facebook