Produkt i fokus

Four Friends Smådjurströ av trä 10L

100% miljövänligt träpellets med en suverän uppsugningsförmåga att ha i kanintoaletten eller som bottenmaterial till långhåriga kaniner.

Pelletsen doftar som när träden fäller ut sina första blad på vårkanten, alldeles underbart!

Tips...

139,00 kr
Four Friends Smådjurströ av trä 10L
KUNSKAP

Kan alla kaniner blir rumsrena?

Ja, de flesta men det kan ibland ta lite tid och kräva lite tålamod. Vår erfarenhet är att det är upp till 80% av kaninerna som faktiskt helt kan lära sig att bara göra ifrån sig i sin toalett och när det väl fungerar så blir kaninägandet mycket lättare och förstås även trevligare för alla. Fyll toaletten med ca 6 cm strö. Det finns  några tips för hur du ska få din kanin att bli rumsren, följ gärna stegen nedan.

1. Innan du sätter in toaletten. Låt din kanin välja ett favorithörn där den tycker att det passar bäst att göra ifrån sig.

2. Placera toaletten med något av varianterna på strö nedan i toaletten i samma hörn som kaninen redan valt. Lägg all urin och pluttar som hamnar utanför i toaletten, ju mer den luktar din kanin, desto villigare kommer kaninen vara att fortsätta att göra ifrån sig just där. Städa inte toaletten de första dagarna utan låt lukten få fäste, det kommer inte att vara märkbart för dig som husse eller matte.

3. Om kaninen byter hörn under tiden, flytta då med toaletten.

TIPS! Använd inte spån eller halm i toaletten då de flesta kaniner tycker att det är för likt resten av buren och gör då ingen skillnad på toalett vs säng eller lekbytta. Materialen nedan går fint att använda men kom ihåg att olika kaniner kan gilla olika material så fungerar det inte med det första eller andra materialet som du provar, byt och testa igen.

Four Friends smådjursströ - Bästa alternativet enligt många kunder! Väta förvandlas till ett komposterbart torrt pulver som inte luktar. Tillverkat av trä i mindre bitar. Räcker längre!

Toa-Lätt - Papperspellets som är mycket kostnadseffektivt, passar särskilt bra till kaniner utomhus då det luktar mer än vad träpellets gör. 

Ströpellets - Luktar i princip ingenting, du tar endast bort det som blivit kontaminerat, det vill säga fått urin eller annat läskigt på sig. Räcker längre.

Kristallströ - Använd när ingenting annat fungerar! Tyvärr ganska kostsamt men kan ändå göra så att kaninen blir rumsren till slut. Kristallerna tar kål på bakterier och ser mycket fräscht ut i toaletten.

Kattsand - Undvik i bästa möjliga mån. Använd inte till kaniner som äter sin sand även om det är extremt ovanligt. Kaniner gräver ofta ut sanden vilket gör det bråkigt att hantera. Kattsand är inte heller miljövänligt då det är tungt att frakta och inte heller är komposterbart utan blir deponi.

Städspade - KÖP! Underlättar hela ditt kaninliv om du har en ordentlig städspade avsedd för ändamålet.

Deo - Används under ströet i toaletten och det räcker med ett tunt lager för att den eventuella lukten från toaletten ska bli trevlig och dofta sommarblommor.

Urine Off - Ett måste tycker vi. Den bokstavligen äter urin och tar bort även äldre illaluktande fläckar i kaninens miljö. Lämnar en superfräsch doft som är helt kaninvänlig.

Storlek på toalett - Till kaniner under 3 kilo rekommenderar vi de minsta toaletterna och till de kaniner som väger mer än 3 kilo rekommenderas de toaletter som är benämnda som XL i produktnamnet.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Nya produkter

 • NYHET

  Äppelhalvan Matskål 180ml

  12x11cm. Keramikskål som gör den dagliga utfodringen till det lite extra - Varje...

  59 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Morotshjärtat Matskål 180ml

  12x11cm. Keramikskål som gör den dagliga utfodringen till det lite extra - Varje...

  59 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Jordnötshuset

  17x8x8cm. Vilken hamster har väl inte önskat sig ett helt eget jordnötshus? Nu f...

  99 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Happiness Hamsterbur XL 115x60x60cm

  115x60x60cm! Möjlighet till ett naturligt beteende där du kan erbjuda ett tjockt...

  2 995 kr
  Online|Butik & avh.