KUNSKAP

Måste man ha en transportbur till sitt marsvin?

Det korta svaret är JA. För att du ska kunna transportera ditt marsvin på ett säkert sätt så behöver den sitta säkert på en lagom stor yta med bra ventilation och utsikt där du också trär bilbältets fäste genom transportburens handtag och sätter fast så att marsvinet inte flyger iväg och skadar sig vid en olycka. Man använder transportburen när man ska vaccinera, kastrera, besöka veterinären eller behöver flytta med sig marsvinet och eftersom att transportburen är i plast så blir heller inte bilen nedskräpad eller nedkissad i onödan. Man ska heller inte behöva leta efter något att transportera sitt marsvin i ifall att marsvinet blir akut sjuk, då kan de minuterna i slutändan faktiskt kan betyda liv eller död för ditt marsvin.

Vilken storlek på transportbur ska jag välja till marsvin?

De transportburarna som du hittar på denna sida är anpassade till att rymma 1-3 vuxna marsvin eller 1 mamma med kull.

TIPS! Välj hellre en transportbur som även går att öppna i taket då det är oerhört mycket lättare att lyfta både i och ur marsvinen på ett säkert sätt än på en variant som enbart gåt att öppna framifrån. Vi har träffat många kunder som ångrat sig just gällande det valet så om man har möjlighet att välja så är det absolut att föredra =)

Vad ska jag välja för material att ha i botten på min transportbur?

Använd gärna en dyna som inte rör sig under tassarna på ditt marsvin när det svänger eftersom att marsvinet då lätt kan halka iväg och råka skada sig. Alternativ till dyna kan vara halm eller en bit hampamatta.

TIPS! Sätt gärna en vattenflaska och en höboll i transportburen under färd så håller sig munnen och magen glad hela vägen. Undvik att ha spån i bottnen då det blir dammigt och stökigt i bilen efter resan, undvik också att ha tidningspapper i botten då trycksvärtan kan innehålla ämnen som är skadliga för ditt marsvin att få i sig.

Vilka regler gäller när jag ska flyga med mitt marsvin?

Det är olika regler för olika flygbolag gällande vilka mått som transportburen får lov att vara i så fråga alltid just ditt bolag efter samtliga gällande regler innan du ska flyga med ditt marsvin!

Superklipp just nu

Nya produkter