Omplacering av kanin

Av olika skäl när livet, tiden eller allergier kommer emellan så kan man ibland behöva fatta det där sorgliga men ibland livsavgörande beslutet att ens kanin kanske inte längre får den omvårdnad och kärlek som den bör få som en familjemedlem och att den kanske kan få det bättre hos en ny familj där kaninen kommer att vara deras allt.

Omplacering av kanin Vi har lång erfarenhet av att matcha kaniner med deras nya hem så att det blir bra även i längden. Det finns lika många kaniner som är på olika sätt och gärna vill ha det på sitt sätt som det finns människor som också trivs bäst när de får möjlighet att bo och leva under de omständigheter som får just dem att må bra. Vad som passar den ena perfekt kan vara oerhört fel för en annan, precis som med våra små kaninvänner.

Vi har en aktiv kölista som man om man vill kan sätta upp sig på genom att mejla till oss på info@teddytassen.se. För närvarande hjälper vi upp till fyra kaniner samtidigt och de stannar tills de har hittat sitt hem oavsett hur lång tid det tar. Först därefter erbjuder vi nästa i kölistan att påbörja sin resa till oss för att så småningom hitta sin nya familj. Kastrerade ensamma hanar brukar vi dock kunna ta emot med kort varsel året runt.

När de kommer till oss får de först bo in sig, vi erbjuder platser både inomhus och utomhus beroende på årstid, ålder på kaninen samt hur den är van att bo sedan tidigare. Efter några dagar när vi lärt känna kaninen lite mer kommer den att fotograferas och eventuellt även filmas för att söka hem via vår sida www.teddytassen.se. Tillsammans med bilderna publicerar vi också information om kaninen som vi vill att ni har förberett innan kaninens ankomst gällande eventuella önskemål, kön, var den kommer ifrån, vaccinerad, kastrerad, om den går på toalett, lynne, favoritföda m.m. Våra kunder får vid intresse fylla i en intresseförfrågan som skickas till oss där de berättar om vilket sorts hem de kan erbjuda just din kanin och utifrån det brukar vi kunna hitta det bästa hemmet i sinom tid.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot okastrerade hanar eller kaniner med teddy- eller angorapäls.

Det här behöver vi veta

Om du vill att vi hjälper dig med att omplacera din kanin eller kaniner så mejla oss på info@teddytassen.se. Vi vill gärna ha följande information:

 • Kaninens namn
 • Ålder (om möjligt födelsedag)
 • Ras
 • Kön
 • Hårlag (t ex långhårig, korthårig)
 • Kastrerad/steriliserad?
 • Anledning till omplaceringen
 • Ungefärlig vikt
 • Hur kaninen är till lynnet
 • Bor den inomhus eller utomhus
 • Ungefärlig vikt
 • Är den vaccinerad?
 • Eventuella kända hälsoproblem
 • Bilder på kaninen!

Kostnad

Att omplacera sin kanin genom Teddytassen kostar ingenting men vi är mer än tacksamma för eventuella donationer (Swishnummer 123 539 2337) samt om kaninens tillbehör får medfölja vid flytten till oss. Vi kan ta vara på i princip allt som man kan använda till smådjur.

Omplacerade kaniner

Lär dig mer om kaniner

Passar en kanin in i mitt liv

Passar en kanin in i mitt liv?

För vem passar det att ha kanin.

Checklista - Tillbehör till kanin

Att förbereda - Checklista

Innan du skaffar kanin

Raspresentation

Raspresentation

Lär dig mer om kaninraser

Hona eller hane

Hane, hona, en eller två?

Kan en kanin leva ensam?

När du får hem din kanin

När du får hem din kanin

Det här behöver du veta

Min kanin lever ensam

Min kanin lever ensam, är det ok?

Det här behöver du veta

Kommande kaninkullar

Kommande kullar - Kaninbevakaren

Kommande kullar hos Teddytassen.

Omplacering av kanin

Kaniner för omplacering

Kan någon av dem få bo hos dig?

Skaffa kanin? Vi har färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.