Kaniner för omplacering Kan någon av dem få bo hos dig?

Det är förstås väldigt sött och gulligt med kaninungar varför många tänker sig att om de ska bli med kanin så ska de absolut ha dem från att de är små. Jag skulle dock vilja att du fortsätter att läsa följande rader innan du bestämmer dig helt…

Vuxna kaniner - Omplacering

Det finns precis här och nu medan du läser ett stort antal "begagnade" kaniner som av någon anledning inte får lov att bo kvar tillsammans med sin familj och som sitter och väntar på sitt öde. Ibland så är det ändringar i familjen som är orsaken, allergi är en annan och att barnen har tröttnat kan vara en tredje. Oavsett anledning så kommer alla dessa med största sannolik inte att hitta ett nytt hem alls vilket kan innebära att de i värsta fall bli bortglömda under många år eller att de i flera fall till slut blir avlivade.

Vi tänker så här…

Kan du tänka dig att öppna ditt hem för en "begagnad" kanin så har även du mycket att vinna. Vuxna kaniner är ofta redan rumsrena och den stora fördelen är att man redan innan köpet vet hur de är till sättet. Bara en sådan sak! Inte allt för sällan är de också kastrerade och vaccinerade vilket gör att man sparar både pengar och tid som man istället kan investera i att göra sin nya familjemedlem till just en i familjen. Vissa kaniner behöver mycket tid för att reparera sitt ofta brustna hjärta medans en annan inte kan vänta med att få bli någons allt.

Vi jobbar med att hitta hem till en ensam kanin och ett kaninpar åt gången. Detta för att just dem ska hamna i fokus och därmed ha möjligheten att hitta rätt hem. Med rätt hem avser vi att det hem som kaninerna söker överensstämmer med de önskemål den kommande familjen ställer på sin kommande kanin. Ofta kan det bli helt fantastiskt!

Kan DU tänka dig att öppna ditt hem för en kanin som behöver ett nytt hem - Underbart!

Omplaceringskaniner just nu

Ronny (kastrerad hane)

Ronny (kastrerad hane)

  • Hane

Ronny kom till oss tillsammans med sin bror men hette då Ronja! De kom inte överens och det visade sig sedan här hos oss att Ronja var en okastrerad hane(!). Vi fick tid hos veterinären snarast och Ronny som är det nya namnet kastrerades fredagen den 18/6 2021.
Ronny är supersnäll och älskar att gosa! Han är särskilt förtjust i att bli klappad i pannan och i öronlapparna, då tuggar han av välbehag och blundar =)

Ronny skulle bli en perfekt ersättare som hund eller katt inomhus, han är mycket renlig av sig och i och med att han är lite större så är han också aningen coolare tycker vi...
Passar garanterat ihop med barn men vi tror även absolut att Ronny skulle uppskatta en kanintjej som sällskap! (Tidigast från och med 10 juli när kastraktionen verkat i sin helhet). Om Ronny ska bli ensam kaninvän inomhus så är han redo att flytta från och med snart.

Ronny behöver hitta ett nytt hem på grund av att familjens hund inte uppskattade kaninerna vilket blev ohållbart till slut.

Ronny är normalviktig och väger per 12/6 2021: 2,56 kilo.

Vi tror att Ronny kan bo med barn då han är klappvänlig och kommer mer än gärna fram helt frivilligt för att undersöka vad som är på gång samt om det finns något gott i sikte.

Ronny bor just nu inomhus.

Fläcken & Simba (kastrerad hane)

Fläcken & Simba (kastrerad hane)

  • Hane

Simba & Fläcken har bott tillsammans sedan de var små och har kommit till oss för att hitta ett nytt stabilt hem tillsammans då de trivs väldigt bra ihop!
Familjen kunde tyvärr inte ha kvar kaninerna då de flyttat till ett mindre boende, även om de är hur snälla som helst båda två.

Simba som tidigare hette Snötass och som det också finns bilder från när han var liten är född 2019-06-24 och är en lugn och stabil kille som inte gör så mycket väsen av sig.
Han kan sitt namn och kommer när man ropar och hoppar då mer än frivilligt upp i soffan för att gosa. Klappar man inte på honom när man går förbi så puffar han på en i protest.

Fläcken som tidigare hette Sunflower, född 2019-06-25 är en pigg och vaken tjej som vi tror skulle passa perfekt till hoppning eller klickerträning då hon är reslig samt har smaklökar för en god belöning. Hon är snäll men med skutt i benen, tycker inte om att sitta stilla i knäet eller bli runtburen på men kommer gärna frivilligt precis som Simba och hoppar upp i soffan och har även lärt sig att härma Simbas beteende och buffas när klappandet inte serveras i tid.

Simba & Fläcken bor inomhus och vill fortsätta att göra det även framöver hos någon som ser dem som två små hundar som är en viktig del i familjen. Vi tror att de även skulle passa bra tillsammans med lite större barn.

Båda kaninerna är lagom i vikt och väger 2021-05-29:
Simba: 1,82 kilo
Fläcken: 2,34 kilo

Simba är den som har en vit framtass :)

Priset är för dem båda tillsammans.

Lär dig mer om kaniner

Passar en kanin in i mitt liv

Passar en kanin in i mitt liv?

För vem passar det att ha kanin.

Checklista - Tillbehör till kanin

Att förbereda - Checklista

Innan du skaffar kanin

Raspresentation

Raspresentation

Lär dig mer om kaninraser

Hona eller hane

Hane, hona, en eller två?

Kan en kanin leva ensam?

När du får hem din kanin

När du får hem din kanin

Det här behöver du veta

Min kanin lever ensam

Min kanin lever ensam, är det ok?

Det här behöver du veta

Kommande kaninkullar

Kommande kullar - Kaninbevakaren

Kommande kullar hos Teddytassen.

Omplacering av kanin

Kaniner för omplacering

Kan någon av dem få bo hos dig?

Skaffa kanin? Vi har färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.