Kaniner för omplacering Kan någon av dem få bo hos dig?

Det är förstås väldigt sött och gulligt med kaninungar varför många tänker sig att om de ska bli med kanin så ska de absolut ha dem från att de är små. Jag skulle dock vilja att du fortsätter att läsa följande rader innan du bestämmer dig helt…

Vuxna kaniner - Omplacering

Det finns precis här och nu medan du läser ett stort antal "begagnade" kaniner som av någon anledning inte får lov att bo kvar tillsammans med sin familj och som sitter och väntar på sitt öde. Ibland så är det ändringar i familjen som är orsaken, allergi är en annan och att barnen har tröttnat kan vara en tredje. Oavsett anledning så kommer alla dessa med största sannolik inte att hitta ett nytt hem alls vilket kan innebära att de i värsta fall bli bortglömda under många år eller att de i flera fall till slut blir avlivade.

Vi tänker så här…

Kan du tänka dig att öppna ditt hem för en "begagnad" kanin så har även du mycket att vinna. Vuxna kaniner är ofta redan rumsrena och den stora fördelen är att man redan innan köpet vet hur de är till sättet. Bara en sådan sak! Inte allt för sällan är de också kastrerade och vaccinerade vilket gör att man sparar både pengar och tid som man istället kan investera i att göra sin nya familjemedlem till just en i familjen. Vissa kaniner behöver mycket tid för att reparera sitt ofta brustna hjärta medans en annan inte kan vänta med att få bli någons allt.

Vi jobbar med att hitta hem till en ensam kanin och ett kaninpar åt gången. Detta för att just dem ska hamna i fokus och därmed ha möjligheten att hitta rätt hem. Med rätt hem avser vi att det hem som kaninerna söker överensstämmer med de önskemål den kommande familjen ställer på sin kommande kanin. Ofta kan det bli helt fantastiskt!

Kan DU tänka dig att öppna ditt hem för en kanin som behöver ett nytt hem - Underbart!

Omplaceringskaniner just nu

Isak (Kastrerad hane - rexpälsad)

Isak (Kastrerad hane - rexpälsad)

  • Hane

Isak har kommit till oss för att hitta nytt hem på grund av sjukdom hos ägaren.
Isak är en dvärgvädur som bor inomhus och som saknar sin kaninkompis som han delade livet med. Vi tror att Isak helst vill ha en ny kanintjej och/eller en familj där just Isak får vara i centrum!
Han är snäll, gillar att mysa i soffan och när man pratar med honom men mest av allt gillar han att få vara frigående som han är van vid och gå dit han vill. Han gör många lyckoskutt per dag =)
Han tycker om att bli klappad på golvet och vill man lyxa till det lite extra någon gång ibland så är banan, äpple, jordgubbar och morot det absolut bästa som Isak vet!
Isak har tidigare bott i en lada utomhus vilket han aldrig mer vill göra, han vill bo inomhus för alltid.

Isak fick komplikationer efter sin kastrering 2021-03-04 och har efter det enligt matte varit lite mer reserverad men är helt övertygad om att det går att jobba på då Isak svarar på kommunikation och träning väldigt lyhört och väl.
Såret är helt läkt sedan länge!

Isak har rexpäls som man som allergisk brukar tåla mycket bättre och i många fall även helt.
Rexpälsade kaniner har mindre päls på tassarna vilket gör att Isak är röd under sina hasor vilket beror på att inomhus kaniner som inte kan sjunka ner med klorna i marken får ett ökar tryck på just detta ställe. För att det ska fungera ändå så behöver Isak tillgång till lite olika mjuka material så att han kan välja var det känns som bäst att sitta!
Isak går inte på golv utan skuttar endast på mattor =)
Isak kissar endast i buren!

Isak väger per 2022-01-04: 2,15 kilo.

Lär dig mer om kaniner

Passar en kanin in i mitt liv

Passar en kanin in i mitt liv?

För vem passar det att ha kanin.

Checklista - Tillbehör till kanin

Att förbereda - Checklista

Innan du skaffar kanin

Raspresentation

Raspresentation

Lär dig mer om kaninraser

Hona eller hane

Hane, hona, en eller två?

Kan en kanin leva ensam?

När du får hem din kanin

När du får hem din kanin

Det här behöver du veta

Min kanin lever ensam

Min kanin lever ensam, är det ok?

Det här behöver du veta

Kommande kaninkullar

Kommande kullar - Kaninbevakaren

Kommande kullar hos Teddytassen.

Omplacering av kanin

Kaniner för omplacering

Kan någon av dem få bo hos dig?

Skaffa kanin? Vi har färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.