Min kanin lever ensam Är det okej?

TACK för att du besöker just den här sidan! Det kan betyda att du inom kort faktiskt kommer att rädda ett kaninliv från tristess och på köpet få en otroligt mycket lyckligare kanin.

Det är inte heller så svårt som du eventuellt tror om du följer några enkla regler och råd. På frågan om just din kanin behöver en vän hoppas jag kunna ge svar på nedan.

Min kanin bor inomhus

Kan en kanin leva ensam?

Om din kanin är frigående större delen av dygnet och bor med dig som en katt eller hund och dessutom är en del av dina vardagsaktiviteter och mer än gärna sover i ditt knä när det vankas film så mår din kanin troligen som allra bäst. Just dessa kaniner har ofta svårare att acceptera en kaninvän på grund av att den delade uppmärksamheten. Kaniner kan lätt bli svartsjuka men om du ändå vill prova med en vän så måste det betyda något ännu bättre för kaninen som du redan har.

Min kanin bor inomhus men jag är hemifrån många timmar varje dag

Om du vet med dig att du i perioder inte har så mycket tid över till din kanin som du skulle önska så kan det för bådas skull vara ett jättebra val att kaninen har en kaninkompis. Har livet ändrat på sig och du redan har en kanin sedan tidigare vänligen läs mer här för tips och råd på hur du på bästa sätt introducerar en ny vän.

Min kanin bor utomhus

STOPP! Här skulle jag vilja utveckla det hela en aning då vi träffar jättemånga utomhuskaniner varje år som bor ensamma . Anledningen brukar ofta vara att man inte orkar ta hand om två eller att man inte vet hur man skaffar en kaninvän som kommer att passa eller att man helt enkelt inte tänkt till från början och att tiden sedan bara tickar på. En annan egoistisk anledning kan vara att den riskerar att bli mindre tam och sällskaplig om den har en kaninvän att vända sig till i vått och torrt. En oetisk anledning tycker vi.

Tycker du det också och är beredd att ta hand om ännu en kanin - Läs gärna mer här.

I annat fall ber dig att läsa vidare här

Här skulle jag vilja att du stannar upp en aning och lägger en tanke på hur många minuter eller timmar som ni faktiskt tillsammans i familjen lägger på er kanin per dag? Sedan vill jag att ni räknar baklänges och räknar ut hur många timmar och minuter som kvarstår där kaninen faktiskt lämnas ensam. Är det rimligt?

Vi har som regel att ingen kanin ska behöva bo ensam utomhus på heltid! Det är grymt, det är kallt på vintern och väldigt ensamt och mörkt stora delar av året. Om man tänkt det så får man inte köpa sin kanin hos oss. Kaniner är mycket sällskapliga och behöver utöva sitt naturliga behov av att ha någon att dela dagarna med, någon att värma sig emot och någon som finns där oavsett väder, vind och tid.

Ibland när man ställt sig dessa frågor så kan man också behöva ställa sig den sista frågan om det eventuellt till och med skulle kunna vara så att man har kvar sin kanin av den anledningen att det så alltid varit. Det är ibland så att livet kommer emellan och det kan då också vara det finaste ni kan göra att erkänna det för er själva så att er kanin kan få lov att hitta sitt nya hem att påbörja sitt nya liv i. Sorgligt men väldigt fint. Även det hjälper vi er gärna med om situationen någon gång skulle uppstå.

Tack för att du läste ända till slutet.

Med vänlig hälsning Sofie

Lär dig mer om kaniner

Passar en kanin in i mitt liv

Passar en kanin in i mitt liv?

För vem passar det att ha kanin.

Checklista - Tillbehör till kanin

Att förbereda - Checklista

Innan du skaffar kanin

Raspresentation

Raspresentation

Lär dig mer om kaninraser

Hona eller hane

Hane, hona, en eller två?

Kan en kanin leva ensam?

När du får hem din kanin

När du får hem din kanin

Det här behöver du veta

Min kanin lever ensam

Min kanin lever ensam, är det ok?

Det här behöver du veta

Kommande kaninkullar

Kommande kullar - Kaninbevakaren

Kommande kullar hos Teddytassen.

Boka ett besök på kaningården och lär dig mer om kaniner

Boka ett skaffa-kaninbesök

Exklusiv tid där du får lära dig mer om kaniner helt kostnadsfritt.

Omplacering av kanin

Kaniner för omplacering

Kan någon av dem få bo hos dig?

Vi hjälper dig gärna med

Djurpensionat för kaniner, marsvin, hamstrar och andra smådjur

Djurpensionat

När du åker bort och inte har någon som kan passa.

Kloklippning av kanin

Kloklippning

Om du inte vill eller kan göra det själv.

Pälsvård

Pälsvård

Om du inte kan reda ut pälsen själv.

Hona eller hane

Öronrensning

När din kanin är kladdig i öronen.

Könsbestämning av kanin

Könsbestämning

En Kal eller en Ada? Vi kollar åt dig.

Min kanin lever ensam

Fotografering

Vi fotograferar gärna din fyrbenta vän.

Omplacering av kanin

Omplacering

Om livet förändras och kaninen behöver flytta.

Omplacering av kanin

Kanin till filminspelning

Statister eller huvudrollsinnehavare till film eller foto.

En skriftlig bedömning av din kanins mående

Kaninkollen

Få ett skriftligt utlåtande om din kanin av en erfaren kaninuppfödare.

Skaffa kanin? Vi har färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!