Produkt i fokus

Glasflaska Honey & Hopper 500ml

Extra lång bitsäker pip och med flytande majsflotte som lägger sig på vattenytan så att man enkelt kan se hur mycket vatten som är kvar i flaskan.
Mycket smart lösning!

Stark hållare med krokar i varje ände gör det väldigt enkelt att t...

88,00 kr
Glasflaska Honey & Hopper 500ml
KUNSKAP

Ska jag välja vattenflaska eller erbjuda en skål med vatten?

I början när du får hem din kanin ska du oavsett om den har haft vattenflaska tidigare även ge vatten i en skål. Kaniner i en ny miljö har ofta inte tid att upptäcka var pipen till flaskan sitter och stressen av en flytt kan göra så att din kanin därför inte dricker tillräckligt med vatten. Detta kan inom två dygn leda till döden! Använd skål tills dess att du märker att din kanin är trygg i sin nya miljö och vänj den därefter vid flaska genom att ta bort skålen med vatten och sätta kaninens mun till pipen när den är törstig. Kläm försiktigt så att det kommer ut droppar med vatten som får din kanin att koppla pipen med vatten. Observera att alla kaniner inte klarar av att lära sig att dricka ur en flaska och då är det bästa sättet att montera skålen en bit från marken så att det minimerar skräpet som annars gärna hamnar i vattnet och gör det smutsigt. Vattenflaska är mycket bra till de kaniner som föredrar det då det håller vattnet fräscht. Man ska självklart byta vattnet till sin kanin minst en gång varje dag. Köp därför inte en vattenflaska som är onödigt stor då du kommer att få hälla ut en massa vatten ur flaskan varje gång det är dags att byta. För dvärgkaniner är 600 ml en lagom storlek.

Vad är det för skillnad på de olika vattenflaskorna?

Plast - Det vanligaste och billigaste alternativet. Kaninerna lär sig ofta snabbt hur den fungerar men man behöver fylla den till översta strecket på flaskan - vända den en gång för att få rätt vacuumtryck och sätta fast direkt för att den inte ska stå och droppa. Då plastflaskor inte går att diska i maskinen så behöver du köpa till en flaskborste och använda regelbundet för att rengöra både flaska och kork regelbundet. Vattenflaskor i plast rekommenderar vi att man byter ut 1 gång per år om den används på heltid.

Glas - Det mest hygieniska alternativet då den oftast får att diska i maskin. De har ofta en bredare stålpip istället för en i plast vilket gör att kaninerna inte kan gnaga på kanten av pipen som då annars kan trilla loss. Det kommer också aningen mer vatten per slick än i modeller i plast vilket brukar vara mer uppskattat av kaninen. Det medföljer också en smart fästanordning som är mer flexibel än den i plast.

Sippy - Jättebra när kaninen väl lärt sig den annorlunda tekniken som behövs för att få ut vattnet ur flaskan. OBS! Titta verkligen efter så att det försvinner en normal mängd vatten från flaskan varje dag då det tyvärr inte är alla som grejar att dricka ur denna typ av vattenflaska. Positivt är att den kan fästas både på galler men även på glas samt att man fyller på vattnet från utsidan buren.

Vattenbar - Använd till lugna stabila kaniner som inte riskerar att välta den. Positivt är att det mesta av vattnet hålls fräscht tills dess att det kommer ut i koppen nedtill där man förstås får se till att det är rent och prydligt. Passar särskilt bra till loja kaniner.

När kaninerna bor utomhus och det blir minusgrader

Kaniner behöver tillgång till vatten hela tiden och när det blir minusgrader så fryser vattnet snabbt i vattenskålar och vattenflaskor.

Thermoöverdrag till flaskorna gör att vattnet håller sig flytande längre. Ungefär som en kaffetermos håller kaffet varmt längre än i en vanlig kanna. Så länge man inte tillför någon energi kommer dock vattnet att frysa ändå. Det tar bara längre tid innan det gör det.

Om du har möjlighet att få tillgång till el vid kaninburen så kan du istället välja en elektrisk vintervattenflaska. I de elektriska vattenflaskorna finns det ett litet värmeelement som ser till att vattnet håller sig flytande även vid många minusgrader. Skönt både för dig och för kaninen. Tänk på att stänga av elektriciteten till flaskan när det inte är risk för minusgrader. Då håller den längre. För längsta hållbarhet så är det också viktigt att det finns vatten i flaskan hela tiden när strömmen är påkopplad.

Ett annat alternativ är att sätta en elektrisk värmeplatta under en vanlig vattenskål.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube