Produkt i fokus

Närproducerat noga utvalt ekologiskt hö ca 140L

Höet som kommer från närliggande gårdar som packas strax efter ditt köp för bästa kvalitet.

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta ett riktigt bra grönt och dammfritt hö till sin kanin året runt varför vi under ett decennium blivit reko...

199,00 kr
Närproducerat noga utvalt ekologiskt hö ca 140L
KUNSKAP

Hur mycket hö ska min kanin äta?

Minst 80-90% av kaninens dagliga kost ska bestå av hö. Kaniner har 28 tänder som växer hela livet och det är därför viktigt att kaniner äter mycket hö som håller tänderna i trim. Kaniner ska alltid ha fri tillgång till hö!

Vad kännetecknar ett bra kaninhö?

Hö ska vara grönt och dofta sommaräng. Det ska vara lagom grovt med långa fibrer som även håller magen i balans. Hö får aldrig lukta unket eller vara dammigt då det kan göra din kanin sjuk. Ge aldrig kaniner ensilagehö.

Hur förvarar man hö?

Torrt där höet får luftas så att ingen kondens bildas. Det måste också skyddas så att inga andra djur kan komma åt höet och göra det smutsigt eller oaptitligt. När bonden skördar hö så torkas det ute på ängarna och packas sedan i balar som förvaras på loftet på ladugården. Ända från en sommar till nästa. Där är det torrt men inte uppvärmt. Du kan tänka likadant kring din förvaring.

Vad finns det för alternativ till hö och när ger man det?

Om du eller någon i familjen är allergisk mot hö så kan du istället ge höpuckar, höbriketter eller hökuber som är ett mycket hårt sammanpressat hö som inte släpper ifrån sig de ämnen som man ofta annars reagerar på. Väl värt att prova då det är just det som kanske i slutändan avgör om du kan ha kvar din kanin vid allergi. Fri tillgång är det som gäller även när du väljer att ge ett substitut till hö. Viktigt är också att komplettera med grenar som hjälper till att nöta tänderna på ett bra sätt.

Superklipp just nu

 • REA

  Kaninpropellern Spinning MED gallerfäste

  Förenar naturliga instinker med naturligt gott nöje och låt kaninen vässa sina s...

  169,00 kr 129 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Blåtass Kaninbur 156 cm

  Längd 156 cm, höjd 110, bredd 80 cm. Mysig kaninbur i ljusblått och vitt med bod...

  4 195,00 kr 3 495 kr
  Online|Butik & avh.  

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram och Facebook.

Instagram Facebook

Nya produkter