Produkt i fokus

Athena Resort XL

L:133xH:120xB:83cm.

Extra djup kaninbur med förvaring i taket.

Två skyddade bo-delar, en på varje våning.

Utdragbara lådor för en mer enkel rengöring.

Praktisk lucka i gallret på sidan som går att använda för ansluta en hage.
...

6 195,00 kr
Athena Resort XL
KUNSKAP

Vart skulle man vilja vara med kaninerna en regnig dag i december?

Svaret på frågan är sällan mitt ute på en gräsmatta eller en annan oskyddad plats. De flesta människor tenderar att vara ganska bekväma av oss. Fundera på vart hemma hos dig som det skulle gå att få till en mer skyddad plats under de kalla, mörka och ofta nederbördsrika årstiderna. Kan man placera buren under ett altantak, i en carport eller liknande plats så ökar sannolikheten att mer tid spenderas med kaninerna. Det mår kaninerna bra av och det var väl så det var tänkt när vi valde att skaffa dem? Likaså håller sig buren fin längre om den får komma in under ett mer rejält tak. Finns inte den möjligheten på plats så kan även med relativt liten budget hitta flätade tryckimpregnerade vindskydd och material till att göra ett tak på närmsta byggvaruhandel.

Hur ska jag placera buren i förhållande till väder och vind?

Skuggigt till halvskuggigt. Om vi människor sitter på en altan och solen steker på och det börjar bli jobbigt varmt kan vi förflytta oss till en svalare plats. Tänk likadant för dina kaniner. De mår inte dåligt av att kunna vistas i solen men om de tycker att det blir för varmt så måste de kunna skutta till en svalare plats. Är det kallt ute så behöver de kunna skutta till en mer skyddad och ombonad plats. Hade kaninen bott ute i naturen så hade den grävt sig en grop eller hittat en grop där dit den kunde dra ner grässtrån som isolering mot markkylan och fukten. Därför behöver alla utomhusburar ha en bodel som man förser med halm som isoleringsmaterial. Undvik också platser där det blåser mycket under längre perioder. Går inte det så komplettera gärna med vindskydd till kaninburen.

Vad kan jag förvänta mig kvalitetsmässigt?

De allra flesta burar på marknaden, oavsett om du köper den av oss eller någon annan, tillverkas som så många andra varor i världen i Kina. Vi jobbar ständigt på att hitta de bästa burarna på marknaden i förhållande till vad de kostar. Nästan uteslutande är det så att färgen som burarna är målade med är relativt tunn och inte anpassad för nordiskt klimat. Om buren står där den blir utsatt för väder och vind är det därför en god idé att måla buren med en färg gjord för oss i Norden. Kanske att du har en färgklick var sedan du senast målade huset och kan färgmatcha? Många av burarnas tak är täckt av tjärpapp. Om taket är platt och har en svag lutning rekommenderar vi att man kompletterar med ett plasttak. Låt det sticka ut lite längre än vad originaltaket gör så att vatten kan rinna av med fart lite längre från buren. Det gör stor skillnad över tid.

Vi kan också berätta att vi testat att ta in tysktillverkade burar i tryckimpregnerat material, med metallådor och våtplywoodtak. Jättefina burar som säkert håller länge men då var också priset nästintill det dubbla och det var nästintill ingen som ville köpa dem. I förhållande till pris får man mycket för pengarna och göra man de åtgärder som vi skrivit ovan så har man i regel en bur som håller många år även om den är något enklare kvalitet i materialvalen. Värt att veta är också att tillverkarna i Kina kopierar modeller av varandra - Två burar som ser identiska ut på bild behöver inte alls ha samma kvalitet eller tillverkare!

Tänk alltid på att aldrig ha en ensam kanin utomhus, särskilt inte under de kalla månaderna eftersom att det blir alldeles för kallt, ensamt och tråkigt att leva där ensam utan att ha en artfrände som håller kaninen sällskap i alla lägen. I naturen lever kaniner i par eller grupper. Aldrig ensamma. Läs gärna mer här.

Hur ska jag tänka när jag väljer modell?

Det finns två huvudsakliga koncept. Det ena är burar som är öppna i botten så att kaninerna kan gå på gräs. Vanligtvis har dessa burar en upphöjd del där det också finns en mer skyddad boplats där kaninen kan söka skydd för väder och vind eller när den blir rädd. Fördelar med detta koncept är att man har "allt i ett". Dessa burar behöver kompletteras med ett bottennät så att inte kaninerna kan gräva sig ut eller ännu värre någon som gillar kaninkött kan gräva sig in. Nackdelen är att om man ska flytta buren till en mer skyddad plats som t ex en altan under de kalla månaderna så behöver man komplettera med någon slags botten. Den bör helst vara upphöjd så att det blir en luftspalt under så att markkyla inte tränger upp under tassarna. Det andra konceptet är burar som är försedda med ben på bottenvåningen. De är lätta att placera lite var som helst. Nackdelen är att kaninerna inte får tillgång till gräs. Det är dock lätt åtgärdat genom att komplettera med en kaninhage som kopplas på buren under de månader på året som gräset är grönt. Då kan kaninerna skutta ut och in i hagen när de så själva önskar.

Varför ska jag köpa buren hos Teddytassen?

Vi vet vad vi säljer. Alla nya burmodeller som vi tar in monterar vi och testar. Inte sällan som extraplatser på vårt djurpensionat så att vi får testa dem i praktiken. Vi har mångårig erfarenhet av att föda upp kaniner och älskar dessa fantastiska djur och jobbar ständigt med tillverkare av kaninburar världen över för att få till större, smartare, mer hållbara och mer anpassade kaninburar och därmed bästa bur i förhållande till pris. Kaninburar som gör livet mer okomplicerat för både kaninerna och deras familjer. Sverige är en liten marknad för burtillverkare - Det gör att många modeller på marknaden inte är anpassade för de mått, lagar och regler som gäller i vårt land. Vi är alltid mycket noga med att kontrollera att burarna vi säljer är godkända för användning i Sverige. Om något ändå skulle gå på tok med ditt köp försöker vi rätta till det på bästa sätt.

Superklipp just nu

 • REA

  Härliga Hallonblad 80g

  Hjälper magen på rätt väg igen samtidigt som de är läskande goda med en ljuvlig ...

  69,00 kr 59 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Smarties toalett med hängare

  36,6x21x19,5 cm. - Designad med en djupare botten för mindre spill. - Två...

  115,00 kr 89 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Fibafirst Rabbit med 30% råfiber! 2 kg

  Passar kaniner från 6 månaders ålder. Extremt högt fiberinnehåll på hela 30% ...

  368,00 kr 319 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Barkgrotta Heavy 35x18cm

  Tung och stabil grotta att gömma sig i eller att mysa under när andan faller på....

  599,00 kr 489 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  6 kantig Kaninhage Metall med lucka MED nättak

  Hagen består utav 6 delar som mäter 59 x 59 cm var vilket blir 95 cm i diameter....

  395,00 kr 349 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Carrot Cräcker 16cm

  Ge din kanin en utmaning genom att hänga moroten i till exempel taket för att de...

  38,00 kr 29 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Switch Smarta Burpåsar XL 140x70cm - 5ST

  Skyddar burens plastbotten samt underlättar städningen fenomenalt mycket! Trä...

  189,00 kr 139 kr
  Online|Butik & avh.  
 • REA

  Tandnötande Grönsakspizza 200-250g

  Pizza a´la garden! Helt ätbar med en stenhård fyllning av de finaste grönsaker. ...

  149,00 kr 119 kr
  Online|Butik & avh.  
Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Nya produkter

 • NYHET

  Rödbetsdoppade Hasselnötspinnar 6st

  Tandnötande hasselnötspinnar doppade i ett frasigt lager av torkad rödbeta. P...

  99 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Wilde Hamstertunnel

  23x14 cm helt naturlig tunnel i björk! Stabil tunnel i björk med den vackra t...

  249 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Naturrulle Ängsblomma XL 500g

  Naturrulle med nyskördade ängsblommor för naturliga nyttiga mellanmål som kanine...

  119 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Kaninlabyrinthen Sökfinn

  58x26cm. Nu kan du pyssla till det för din kanin som får leta sig in till rätt b...

  199 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Stora Överrasknings-boxen XL 1,75kg

  1,75kg!! I boxen finns flera olika spännande lager av gottigheter bestående av b...

  349 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Torkad Dill i ätbar kruka 22cm

  Nu kan alla kaniner njuta av äkta dill och dessutom äta upp hela den naturliga k...

  99 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Nötande Nässelrötter 30g

  Naturligt goda, nyttiga och lämpliga för ett naturligt slitage av de ständigt vä...

  55 kr
  Online|Butik & avh.  
 • NYHET

  Knaprig Blomsterlåda med sommarfyllning

  20x13x4,5cm. Hård ätbar låda med en somrig fyllning av aromatiskt hö, sommarblom...

  89 kr
  Online|Butik & avh.  

Teddytassen öppnar obemannad butik!

I vår nya butik som byggs just nu kommer du att kunna låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken kommer att ha öppet ALLA dagar i veckan!