Produkt i fokus

Bunny - Flexibel Kaninhage / Avgränsare

60-240 cm X 50 cm. Dela av ett rum eller bygg din hage så som DU vill ha den!

Vi använder den redan till våra kaniner och du kommer att älska den!
Snygg, praktiskt och enkel att bygga precis som man önskar vilket också gör att den stor...

859,00 kr
Bunny - Flexibel Kaninhage / Avgränsare
KUNSKAP

Vad är en sommarbur?

En sommarbur är som det låter tänkt att användas enbart när det är varmt och skönt väder ute och små tassar inte fryser. En sommarbur låter också kaninerna få känna grönt gräs under tassarna men kom ihåg att vänja magen långsamt vid gräset varje år genom att öka mängden gräs under några veckor innan det är dags att släppa loss i sommarburen någon längre stund. Kom ihåg att kaniner gräver sig ut på några få minuter varför du alltid när kaninen är obevakad måste ha tak samt bottennät under buren som dels skyddar från att kaninen kommer bort samt för att inget rovdjur ska kunna ta sig in. Bottennät hittar du här. Jordbruksverkets måttregler gäller såväl för sommarburen som för vanliga kaninburar. Söker du istället en kaninbur där kaninerna kan bo året runt så hittar du våra utomhusburar för året runt boende här.


När behöver man koppla till en kaninhage till sin kaninbur?

Man bör alltid ha med sig i tanken att kaniner är pigga djur som behöver få stimulans även i fångenskap. Har man en bur utan en inbyggd hage under eller vid sidan av så bör man alltid ha en extra hage till sin bur för att de inte ska behöva känna sig instängda och därmed också få en större frihetskänsla. Varje centimeter räknas! Du kan ha din kaninhage påkopplad året runt men tänk på att kaninen alltid behöver kunna ta sig upp ifrån markhöjd när den så önskar. Ett tips är att lägga en tunn genomskinlig skiva som tak på hagen så att det inte regnar eller snöar in, då kommer de att kunna utnyttja den året runt. Kom också ihåg att alltid använda ett solskydd under den varma perioden som skyddar kaninerna från stark sol och hetta. Servera alltid vatten i skål när det är som varmast då alla kaniner inte orkar dricka ur vattenflaskan som annars vilket snabbt kan leda till värmeslag. Använd med fördel en kylplatta avsedd för kanin som komplement som alltid är sval och skön att ligga på en het sommardag.

Vilket material på hage passar mig?

Vi rekommenderar att man vid året runt användning i ett mer oskyddat läge väljer en tyngre hage i stål. Dessa håller i många år och är även underhållsfria. Kaninerna kan heller ej knapra på dessa. Kaninhagar i trä har ofta ett fint och mysigt utseende men då trä är ett levande material så behöver man ta hand om sin hage i trä på samma sätt som sitt hus för att det ska hålla och se bra ut under en längre period. Vissa kaniner tycker också om att gnaga på träet i hagen varför den inte håller lika länge som en i stål.


Fyndprodukter just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube