Produkt i fokus

Stampe Kaninhylla XL

50x30x26cm. Extra tung och riktigt bra byggd!

Detta är det självklara valet här på Teddytassen då kaninhyllan har ett stort tak där två kaniner kan sitta samtidigt utan att hyllan välter eftersom att den mycket tyngre än liknande hus.
...

449,00 kr
Stampe Kaninhylla XL
KUNSKAP

Så säger lagen gällande sitthylla till kanin

Kaniner ska ges tillgång till en sitthylla inuti buren där samtliga kaniner i samma bur ska kunna sitta tillsammans utan att behöva trängas. Sitthyllan kan vara taket på ett hus eller en sitthylla som man oftast skruvar upp i buren. Att buren har en ovanvåning räknas inte som sitthylla! Ytan som sitthyllan tillför ska inte räknas in i minimimåtten för burstorlek.
 
Kaninhus och / eller sitthylla?

De flesta kaniner föredrar ett eget hus där de kan dra sig undan om de så vill. Hus som är av hörnmodell tar oftast mindre plats i buren medans hus med två ingångar är att föredra om flera kaniner bor tillsammans i buren. Tänk på att välja rätt modell av hus till just din storlek på kanin - mät gärna hur hög din kanin är så att huset motsvarar förväntningarna som just din kanin har att önska. Vissa kaniner sitter enbart uppe på huset och aldrig i och till dem så kan det vara platsbesparande att istället använda sitthyllor som då monteras ovanför marknivån och därmed inte själ onödig plats. Man kan absolut använda både och =)

Vilket material bör jag välja på mitt kaninhus?

Trä - Håller längst och är ofta designat att knapra på vilket är helt ofarligt men bra för tänderna. Man får räkna med att byta hus med jämna mellanrum. Trä ger en ombonad mysig känsla, särskilt om man fyller det med gyllengul fräsch halm. Trähus finns i många olika former och designer vilket gör att man lätt kan hitta sin favorit.

Plast
- Fördelen är att det tåls att regna på utan att det går sönder, nackdelen är att de snabbt går sönder om kaninen gnager på det vilket heller inte är så hälsosamt. Dock så sväljer kaninen oftast inte det som tuggats av men det ger ett trist utseende och plasthus välter mycket lättare på grund av den lätta vikten. Ett plus är att de är lätta att göra rent.

Plysch
- De lite dyrare kaninmöblerna håller en mycket hög kvalitet och är dessutom snygga att möblera med. Dessa bör man använda inomhus när man har en kanin som är mycket fri då dessa oftast är för stora för att få plats inuti en kaninbur av standardmått. Kaninmöblerna är också stabila och supermysiga!

Hus för utomhusbruk
- Ofta tyngre och stadigare med ett mer vädertåligt tak samt där träet behandlats ytligt med bets. Vi rekommenderar att man monterar ett extra tak på sitt hus om det står oskyddat, tips kan vara att köpa till ett vindskydd som man själv klipper till efter önskar format med sax. Tänk på att utsticket bakåt bör vara minst 6 cm för att vatten ska rinna av på bästa sätt.

Fyndprodukter just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube