Stort startpaket för dvärghamster

Vårt stora startpaket där du får det mest grundläggande plus lite extra roliga tillbehör och godsaker till din dvärghamster.

Hus

Välj ett hamsterhus som passar storleken på din hamster och glöm inte att fylla det med mysig och givetvis ofarlig hamstervadd.

Vadd

Vadd gör det mysigt för hamstern att boa in sig i och räcker länge. Välj en vadd som inte kan linda sig runt benet på din hamster!

Sandbadkar

Alla hamstrar måste få lov att sandbada varje dag då det är en del av den dagliga naturliga pälsvården. Sanden ska vara densamma som till chinchillor.

Badsand

Badsanden ska vara av den finaste sort och får gärna vara baserad på kvarts. En vanlig benämning på lämplig badsand är chinchillasand.

Toalett

Många hamstrar är duktiga att göra sina behov på en toalett och visst underlättar det för den som sedan också ska städa buren. Använd sand eller strö avsett för ändamålet.

Toalettsand

Använd kristallströ i toaletten i början av toaletträningen då det är många hamstrar som föredrar att göra sina behov i den. När hamster sedan är duktig så kan man i vissa fall byta ut kristallsanden till samma sand som man har i badkaret.

Springhjul

Alla hamstrar ska ha tillgång till ett springhjul rätt storlek. Kom ihåg att originalhjulen som medföljer till buren ofta kan vara för liten. En dvärghamster behöver 22 cm medan en guldhamster kräver 28 cm i diameter.

Fröstång

Placera fröstången högre upp, gärna hängandes från taket så att hamstern får kämpa för att samla fröerna som faller av. En äldre hamster kan behöva få stången liggandes på golvet för att inte råka skada sig i jakten på det goda.

Koppel

Se till att det händer något spännande när du börjar med sele på din hamster så att den redan från början förknippar selen med något positivt! Bjud gärna på godis medan du tränar.

Bok

Se till att du besitter den kunskap om hamstrar som krävs när du ska bli dens familj. Allt för många blir med hamstrar utan att veta tillräckligt om dem. Vår bok är lättläst med stora fina bilder som inspirerar även de minsta i familjen att bli en bra hamsterägare.

Hage

Utöver sin vanliga bur behöver hamstern även en rasthage där den kan springa av sig dagligen. Endast fantasin sätter gränser för hur man kan inreda och förbereda inför denna roliga stund.

Transportbur

En transportbur är ett måste att ha eftersom det är det enda säkra sättet att transportera dinhamster på oavsett om den ska till veterinären eller behöver vänta på dig medans du städar buren. Enkel men oumbärlig!