Produkt i fokus

Gräsmatta Lyx 750g

Ett stycke gräsmatta med allt vad det innebär!
Låt ditt marsvin få känna gräset under fötterna, smaka gräs och blommor som aldrig skördats, knapra rötter samt lyxa till vardagen med de extra morot och palsternacka bitarna som döljer sig i ...

99,00 kr
Gräsmatta Lyx 750g
KUNSKAP

Vad betyder det att godiset är nyttigare?

Jo det betyder att det är lite mer okej att ge på daglig basis men fortfarande bara en halv bit eller i vissa fall en hel. Marsvin är små så låt säga att du håller på att känna ditt marsvin och vill bjuda på något gott under tiden, då passar denna kategori Dig! Alla godisar som har en fast form i bitar kan man bjuda på 1/2-1 om dagen lite beroende på storlek på både godis och marsvin medans de varianter som är mjuka så som naturliga blad och blommor kan strös bland höet eller ges som det är i lite större mängd per dag. Torkade grönsaker som till exempel torkade grönkålsstjälkar är både fantastiskt nyttigt, marsvinen älskar dem och passar grymt bra när du ska lära känna ditt marsvin eftersom att de är hårdare och marsvinet blir tvunget att sitta kvar medans den äter vilket ger dig en ypperlig chans att klappa ditt marsvin samtidigt och därmed få den att förknippa dina händer med något positivt :)

Nyttigare godis innehåller inte frukt och vissa varianter är även spannmålsfria.

Nyttigare marsvinsgodisar är ofta smockfulla med både vitaminer och goda smaker som du kan ge utan att få dåligt samvete. Har du ett överviktigt marsvin med ändå vill bjuda på något gott så rekommenderar jag Bärknaster Light som i princip är helt utan kalorier men med mycket knaprigt tugg som marsvinen brukar uppskatta. Även Hårdpressad majs 2p som håller länge samt Hårdpressade majssticks 8p rekommenderas till överviktiga marsvin då även de är mycket kalorifattiga och inte ger någon större mättnadskänsla.

Superklipp just nu