Produkt i fokus

Vårat eget ekologiska hö 125 Liter

Höet som kommer från våra egna ängar och som aldrig har varit packat utan kommer direkt till dig som kund. Kanske bland det finaste höet som finns att få tag på?!

Servera höet i höhäcken för att undvika att höet blir smutsigt och nedtram...

159,00 kr
Vårat eget ekologiska hö 125 Liter
KUNSKAP

Hur mycket hö ska mitt marsvin äta?

Minst 80% av marsvinets dagliga kost ska bestå av hö. Marsvin har 20 tänder som växer hela livet och det är därför viktigt att marsvinet äter mycket hö som håller tänderna i trim. Kaniner ska alltid ha fri tillgång till hö!

Vad kännetecknar ett bra marsvinshö?

Hö ska vara grönt och dofta sommaräng. Det ska vara ganska fint (ej för grovt) med långa fibrer som även håller magen i balans. Hö får aldrig lukta unket eller vara dammigt då det kan göra ditt marsvin sjuk.

Hur förvarar man hö?

Torrt där höet får luftas så att ingen kondens bildas. Det måste också skyddas så att inga andra djur kan komma åt höet och göra det smutsigt eller oaptitligt. 

Vad finns det för alternativ till hö och när ger man det?

Om du eller någon i familjen är allergisk mot hö så kan du istället ge höpuckar/höbriketter/hökuber som är ett mycket hårt sammanpressat hö som inte släpper ifrån sig de ämnen som man ofta annars reagerar på. Väl värt att prova då det är just det som kanske i slutändan avgör om du kan ha kvar dina marsvin vid allergi. Fri tillgång är det som gäller även när du väljer att ge ett substitut till hö. Viktigt är också att komplettera med grenar som hjälper till att nöta tänderna på ett bra sätt.

Superklipp just nu


KANINER
Facebookrecensioner
Recensioner på Google