Produkt i fokus

Närproducerat noga utvalt ekologiskt hö ca 140L

Höet som kommer från närliggande gårdar som packas strax efter ditt köp för bästa kvalitet.

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta ett riktigt bra grönt och dammfritt hö till sina marsvin året runt varför vi under ett decennium blivit r...

229,00 kr
Närproducerat noga utvalt ekologiskt hö ca 140L
KUNSKAP

Hur mycket hö ska mitt marsvin äta?

Minst 80% av marsvinets dagliga kost ska bestå av hö. Marsvin har 20 tänder som växer hela livet och det är därför viktigt att marsvinet äter mycket hö som håller tänderna i trim. Kaniner ska alltid ha fri tillgång till hö!

Vad kännetecknar ett bra marsvinshö?

Hö ska vara grönt och dofta sommaräng. Det ska vara ganska fint (ej för grovt) med långa fibrer som även håller magen i balans. Hö får aldrig lukta unket eller vara dammigt då det kan göra ditt marsvin sjuk.

Hur förvarar man hö?

Torrt där höet får luftas så att ingen kondens bildas. Det måste också skyddas så att inga andra djur kan komma åt höet och göra det smutsigt eller oaptitligt. 

Vad finns det för alternativ till hö och när ger man det?

Om du eller någon i familjen är allergisk mot hö så kan du istället ge höpuckar/höbriketter/hökuber som är ett mycket hårt sammanpressat hö som inte släpper ifrån sig de ämnen som man ofta annars reagerar på. Väl värt att prova då det är just det som kanske i slutändan avgör om du kan ha kvar dina marsvin vid allergi. Fri tillgång är det som gäller även när du väljer att ge ett substitut till hö. Viktigt är också att komplettera med grenar som hjälper till att nöta tänderna på ett bra sätt.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Nya produkter

 • NYHET

  Babymorötter 200g

  Mängder av små babymorötter att ge din kanin när du vill bjuda på något gott! ...

  48 kr
  Skickas omgående| Snart i butik
 • NYHET

  Tipi Kanintält med supermysig dyna

  55x65x55 cm fräsigt och snyggt designat kanintält! Tar väldigt liten plats när t...

  495 kr
  Skickas omgående| Snart i butik
KANINER
Kommande kaniner
Kaninbevakaren
Facebookrecensioner
Recensioner på Google

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!