KUNSKAP

Allergi mot marsvin

Du kanske har misstänkt det ett tag men inte riktigt vet vad som är vad. Man kan vara allergisk mot marsvinets proteiner som finns i deras körtlar, saliv och urin men också mot hö, spån eller halm och för att veta vad som är vad är det viktigt att du testar dig! Ett test för allergi mot marsvin behöver ofta förbokas hos din vårdcentral. Har du redan marsvin så kan räddningen eventuellt vara Petal Cleanse som är en gel som man stryker på marsvinets päls med jämna mellanrum förutsatt att du vet lite mer precis vad du är allergisk emot.

Är du istället allergisk mot hö så finns det alternativ i form av pressat hö formade till puckar eller briketter som hittas under kategorin hö i menyn.

Även spån som är dammsuget och tillverkat helt utan lösa partiklar finns att tillgå i form av alspån som är större lite tyngre flagor som ser supermysigt ut.

Om du provat allt ovan och inte hittat någon bra lösning för just dig så måste du hur svårt den än känns försöka att hitta ett nytt hem till dina marsvinsvänner, för er bådas skull. Det finns många bra omplaceringshem för marsvin och i slutändan brukar det verkligen bli jättebra för alla inblandade även om det kändes omöjligt och ledsamt först.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!