KUNSKAP

Varför kaninen behöver klura på ting då och då...

I naturen är kaninen alltid på språng med alla känselspröt utåt, redo att fly ner i sin håla under mark, redo att leta mat för att överleva, redo att få sin första kull och försvara sig mot fiender.

När de lever som husdjur så förstår vi att väldigt många av dessa naturliga sinnen blir överflödiga och att kaninen oerhört mycket lättare blir uttråkad eller hittar på bus när energin då och då kryper ur skinnet. Du stimulerar hela din kanin när du ger den tankepyssel med jämna mellanrum där kaninen verkligen måste klura ut hur den ska få tag på den goda belöningen som eventuellt gömmer sig där inne.

Kaniner är supersmarta djur som kan lära sig att hoppa utan koppel, komma på kommando, leka apport, bli rumsrena och lära sig sitt namn så länge man låter dem träna. En kanin i en bur får aldrig chansen att visa vad den egentligen går för utan hjärnan måste underhållas för att må bra, utvecklas och få lov att fortsätta att vara kreativ, precis som hos oss människor. Varva gärna de olika tankenötterna och använd dem på olika sätt varje gång så får du en nöjdare och en garanterat mer nöjd kanin som blir tillfreds på ett helt nytt sätt än du tidigare upplevt.

Superklipp just nu

Nya produkter