Produkt i fokus

Läckra Grönsakschips 200g

Lövtunna björkchips täckta med rödbetor, morötter och jordgubbsblad!

Nyttiga, roliga och tandnötande läckra chips á la kaninstyle i helt ny design.

Påsen innehåller MÅNGA chips =)

Innehåll:
- Rödbeta
- Morot
- Jordgubbsblad
- B...

129,00 kr
Läckra Grönsakschips 200g
KUNSKAP

Kaninens 28 tänder växer oavbrutet under hela kaninens liv och måste i samma takt nötas ner för att inte skapa problem. Det viktigaste är att kaninen alltid har tillgång till ett grönt fräscht lagom grovt hö med långa fibrer som hjälper tänderna att nötas på rätt sätt samt håller magen i balans. Kaniner har därför ett stort naturligt gnagbehov och för att hjälpa till med den biten kan du med fördel lägga in pinnar från till exempel fruktträd, sälg, asp, lönn, gran och lönn. Man kan också välja färdiga kluriga leksaker där kaninen med tänderna få jobba sig fram till belöningen som ofta finns gömd inuti eller färdiga pinnar där den naturliga smaken ofta räcker som trigger.

Misstänker du att din kanin har ont i munnen?

Om du misstänker att din kanin har problem i munnen, kontakta alltid din veterinär för en riktig undersökning som inkluderar kaninens kindtänder där problem ofta kan uppstå utan att de kan ses med blotta ögat utifrån. Vanliga tecken på tandproblem kan vara att kaninen verkar hungrig men förmår sig inte att äta som den brukar, viktnedgång samt att den ofta är blöt under hakan. Vid kindtandsproblem kan ibland tandroten växa upp så pass mycket att den retar tårkanalen som då ofta ger problem med ena ögat. Det rinner eller är irriterat samtidigt som de i svårare fall även kan rinna var ut genom näshålan på samma sida där ögat rinner. Endast en veterinär kan ge dig svar på vad som är vad och även göra en korrekt bedömning på vilka sätt din kanin kan behandlas för att må bättre.

Är det endast framtänderna som är förvuxna utan att det påverkat kindtänderna så kan man i samband med röntgen av tandrötter och käke ibland komma fram till att individen kan leva utan sina framtänder och operera bort dessa med gott resultat. Det finns också fall där kaninens tänder är i ett sådant bedrövligt skick att det tyvärr inte går att göra något på ett värdigt vis och i allvarliga fall kommer avlivning att övervägas för kaninens bästa. Du kan alltid be en andra veterinär om en andra bedömning för att du ska känna att det blir det bästa alternativet som väljs just för din kanin.

Fyndprodukter just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube