Produkt i fokus

Fooey - Stoppar gnagande på tex burar, möbler etc!

Fooey är en ultrabitter spray som hindrar din kanin från att gnaga på sin bur, möbler, kablar, kläder m.m som den annars inte låter bli. Helt naturliga ämnen som även kan sprayas tex runt förband eller direkt på pälsen där kaninen annars gä...

179,00 kr
Fooey - Stoppar gnagande på tex burar, möbler etc!
KUNSKAP

Allergi mot kanin

Du kanske har misstänkt det ett tag men inte riktigt vet vad som är vad. Man kan vara allergisk mot kanin men också mot hö, spån eller halm och för att veta vad som är vad är det viktigt att du testar dig! Ett test för allergi mot kanin behöver förbokas hos din vårdcentral och består av ett blodprov som det ofta tar cirka 3 veckor att få svar på. Är du allergisk mot kanin så kan du eventuellt fortfarande tåla till exempel kaniner med rexpäls då många med kaninallergi ofta tål dem mycket bättre eller ofta helt. Har du redan en kanin eller ska få besök av någon som är allergisk mot kaniner så kan räddningen vara Petal Cleanse som är en gel som man stryker på kaninens päls med jämna mellanrum.

Är du istället allergisk mot hö (gräspollen) så finns det alternativ i form av pressat hö formade till puckar eller briketter som hittas under kategorin hö i menyn.

Även spån som är dammsuget och tillverkat helt utan lösa partiklar finns att tillgå i form av alspån som är större lite tyngre flagor som ser supermysigt ut. Det också enklare att städa upp om det hamnar utanför buren.

Om du provat allt ovan och inte hittat någon bra lösning för just dig så måste du hur svårt den än känns försöka att hitta ett nytt hem till din kaninvän, för er bådas skull. Vi hjälper dig gärna vidare om du känner att du behöver hjälp med detta. Vi omplacerar årligen många vuxna kaniner och i slutändan brukar det verkligen bli jättebra för alla inblandade även om det kändes omöjligt och ledsamt först.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube