KUNSKAP

Tänk på det här

Att använda sele på marsvin behöver vara förknippat med en hel del förstånd och sunt förnuft och det är ingenting som man släpper barnen med innan de är helt införstådda med hur det måste fungera.

En marsvinssele måste alltid ha öglan där man fäster kopplet så långt bak som det bara går för att inte skada ryggen vid användning. Selen som vi erbjuder är mjuk, sitter bra och själva kopplet är flexibelt så att det aldrig blir några snabba inbromsningar. Trots detta måste användaren vara försiktig och alltid vara lugn tillsammans med marsvinet och veta hur man på ett smidigt sätt får stopp på marsvinet när det sedan behövs.

Så här vänjer du ditt marsvin vid sele på ett positivt sätt

Låt ditt marsvin börja med att vänja sig vid själva västen utan koppel för att känna in känslan samtidigt som den uppmuntras med något gott så att den alltid förknippar selen med något positivt! Efter ett tag sätter du även på kopplet och då måste det hända något nytt och spännande som bara händer när kopplet är på, till exempel att marsvinet samtidigt får komma ut i solen och beta färskt gräs? Det kommer att göra så att marsvinet kopplar samman selen med en positiv upplevelse och allt kommer sedan att gå mycket lättare för varje gång.

  • Marsvinssele Soft

    Mjuk sele i slitstark polyester med expanderande koppel, 1,2 m. Tas på snabbt o...

    95 kr
    Online|Butik & avh.  

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube
KANINER
Kommande kaniner
Kaninbevakaren
Facebookrecensioner
Recensioner på Google