Produkt i fokus

Sommarbur Triangel med bodel 116 cm

Bra sommarbur i beständigt trä. Mäter 116 x 63 x 53 cm. Man bör ha nät i botten (finns att köpa till). Lämplig längd på bottennätet är 116 cm.

1 295,00 kr
Sommarbur Triangel med bodel 116 cm
KUNSKAP

Vad är en sommarbur?

En sommarbur är som det låter tänkt att användas enbart när det är varmt och skönt väder ute och små tassar inte fryser. En sommarbur låter också marsvinen få känna grönt gräs under tassarna men kom ihåg att vänja magen långsamt vid gräset varje år genom att öka mängden gräs under några veckor innan det är dags att släppa loss i sommarburen någon längre stund. Eftersom marsvinets tassar inte klarar av att gå på nät så är det säkrast att du tar in marsvinen när de är utan bevakning så att inget rovdjur kan komma åt dem, alternativet är att säkra en ram runt buren dit inga objudna gäster når.

Marsvin är känsliga och tycker inte om kyla (under 15 plusgrader) och trivs bäst inomhus när det är busväder! Erbjud tunnlar och hus till var och ett av marsvinen så håller de sams. Kom också ihåg att sommartid utomhus alltid använda ett solskydd under den varma perioden som skyddar marsvinen från stark sol och hetta. Servera alltid vatten i skål när det är som varmast då alla marsvin inte orkar dricka ur vattenflaskan som annars vilket snabbt kan leda till värmeslag. Använd med fördel en kylplatta avsedd för marsvin som komplement som alltid är sval och skön att ligga på en het sommardag. Jordbruksverkets regler för mått gäller såväl för sommarburen som för vanliga inomhusburen.

Kan man använda en hage inomhus?

Man bör alltid ha med sig i tanken att marsvin är pigga djur som behöver få stimulans även i fångenskap. Har man en inomhusbur med lucka kan man med fördel sätta till en hage och ha en marsvinsbro däremellan så att marsvinen säkert kan ta sig in och ut. Marsvinen känner sig då mindre instängda och får en större frihetskänsla. Varje centimeter räknas! Du kan ha din hage påkopplad året runt men tänk på att marsvinen alltid behöver kunna dra sig undan när de så önskar.

Fyndprodukter just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube