KUNSKAP

Som du kanske redan sett så hittar du inga mindre marsvinsburar hos Teddytassen eftersom att vi anser att allt under 120 cm är alldeles för litet även om lagen säger annat. Vi tycker att marsvin som älskar att springa och göra popcorn-moves ska få utrymme att göra just det som de tycker om! Marsvin lever naturligt i mindre grupper och vill inte bo ensamma.

Var bör jag placera marsvinsburen?

Marsvin är sociala och vill vara med sin familj så mycket det bara går. Placera därför marsvinsburen i det rum där du vistas i mest, gärna på golvet så att de med hjälp av en marsvinsbro kan skutta in och ut som de vill när du har dem under uppsikt. Placera inte buren direkt intill ett element eftersom att det kan bli för varmt för marsvinen som då inte kan flytta på sig när buren är stängd. Det får gärna vara ett fönster till rummet som marsvinen bor i, det är bra om de får samma dygnsrytm som ni. Vilda marsvin är annars som mest aktiva i gryningen och i skymningen och det är också i den sortens ljus som de ser som absolut bäst.

Vilken burmodell ska jag välja?

Välj en så stor bur som du har möjlighet till och tänk att varje centimeter räknas! Mät upp området där buren ska placeras och utgå ifrån det. Minsta lagliga mått till marsvin är enligt oss alldeles för litet varför du inte hittar så små burar hos oss. Absolut minsta längd på buren anser vi ska vara 120 cm men hos oss hittar du inomhusburar som är ända upp till 205 cm långa. Följ alltid Jordbruksverkets regler gällande de mått som gäller för just dina marsvin och välj hellre en längre bur i ett plan än en kortare bur i två plan.

Varför ska jag köpa buren hos Teddytassen?

Vi vet vad vi säljer. Alla nya burmodeller som vi tar in monterar vi och testar. Vi strävar alltid efter att ha bästa burarna på marknaden i förhållande till pris. Vi har mångårig erfarenhet av dessa fantastiska djur och jobbar ständigt med tillverkare av kanin och marsvinsburar världen över för att få till större, smartare, mer hållbara och mer anpassade marsvinsburar och därmed bästa bur i förhållande till pris. Marvsinsburar som gör livet mer okomplicerat för både marsvin och deras familjer. Sverige är en liten marknad för burtillverkare - Det gör att många modeller på marknaden inte är anpassade för de mått, lagar och regler som gäller i vårt land. Vi är alltid mycket noga med att kontrollera att burarna vi säljer är godkända för användning i Sverige. Om något ändå skulle gå på tok med ditt köp försöker vi rätta till det på bästa sätt.

Superklipp just nu

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Nya produkter

 • NYHET

  Babymorötter 200g

  Mängder av små babymorötter att ge din kanin när du vill bjuda på något gott! ...

  48 kr
  Skickas omgående| Snart i butik
 • NYHET

  Tipi Kanintält med supermysig dyna

  55x65x55 cm fräsigt och snyggt designat kanintält! Tar väldigt liten plats när t...

  495 kr
  Skickas omgående| Snart i butik
KANINER
Kommande kaniner
Kaninbevakaren
Facebookrecensioner
Recensioner på Google

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!