Startpaket XL för kanin

I det här paketet får du förutom de grundläggande tillbehören även med kanintoalett och ett kaninhinder.

Bottenmaterial

Vanligast är sågspån. Bor kaninen inomhus, överväg att använda alspån, hampaströ eller Toa-Lätt som dammar mindre och är lättare att städa bort när det hamnar utanför buren.

Halm

Ha alltid halm i bodelen samt i botten på din bur när den inte står direkt på gräs, det är mjukt förr de små tassarna och de älskar att tugga på det vilket även ger en bra sysselsättning. Halm dämpar även spån från att hamna utanför buren.

Matskål

Bör vara av keramik som de ej välter så lätt och inte kan gnaga på alternativt en matskål som sitter fast. Har du två kaniner bör de ha var sin skål.

Vattenflaska

5-600 ml är en bra storlek till dvärgkaniner! Mycket bättre än en skål som de gärna smutsar ned. 99% av alla kaniner lär sig att dricka ur flaska på ca 1 minut!

Aktiveringstub klurig 14 cm

Aktiveringstub klurig 14 cm

Något mer avancerad än de runda bollarna då det krävs en viss teknik för att få ut godbitarna som man fyller röret med. Sysselsätter din kanin i många timmar!


Hemlig gömma 35cm

Hemlig gömma 35cm

Samtliga av våra kaniner har denna produkt i sin bur och den är verkligen uppskattad! Trästock med många smaker som gör att din kanin blir sysselsatt under en lång tid framöver! Innuti stocken finns torkad ringblomma som även ger smak åt träet som i sin tur består av en massiv kubbe med fröer utanpå. Bra och nyttig aktivering för din kanin, fyll gärna på med grönsaker eller pinnar innuti stockens många hål när den goda ringblomman tagit slut.


Salladsboll Deluxe med hängare MEGA 16 cm

Salladsboll Deluxe med hängare MEGA 16 cm

Stor svart salladsboll med öppning. Extra sysselsättning och din kanin lär älska det! Lägg tex sallad och morot i bollen och häng den mitt i taket så att din kanin får jobba för att få tag på belöningen... Ett annat tips är att fylla den med grenar eller varför inte blåbärsris? Mäter hela 16 cm i diameter! Tillverkad i lackerad metall.


Kaninas hemliga ätbara säck

Kaninas hemliga ätbara säck

Låt kaninen gnaga sig in i påsen där läckra hemligheter gömmer sig i form av 8 olika örter och grönsaker. Häng upp säcken där den är lite klurig att nå så att kaninen får jobba för att lista ut hur den ska få ut det goda innehållet! Innehållet ligger i en innerpåse som du tar ut och häller tillbaka in i säcken så att den alltid är ny och fräsch när påsen hängs upp. Kul nyhet! Mått på säcken: Ca 19x14 cm. Innehåll: Timotejhö: 72% Palsternacka: 10% Persilja: 3% Pumpa: 3% Cikoria: 3% Maskrosor: 3% Pepparmynta: 3% Rödbeta: 2% Röd paprika: 1% Innehållet i påsen väger 30 gram.


Hängmatta med plysch 45x45cm

Hängmatta med plysch 45x45cm

Mysig och pupulär hängmatta med härlig plysch invändigt. Tvättbar 30C.

Leksaker

Kaniner mår bra av att kunna sysselsätta sig. De flesta kaniner gillar att kunna pyssla med bollar eller andra leksaker. Variera gärna leksaker i buren över tid.

Kam

Kamma gärna din kanin och hjälp den att hålla sig fin. Glöm inte att kamma runt rumpan.

Träpellets

Det mest lämpliga bottenmaterialet till kanintoaletten. Ett avvikande bottenmaterial från övriga buren ger större chanser att lyckas med toaanvändningen.