Teddytassens kaningård - uppfödning av Lejonhuvad kanin, Hermelin och Dvärgvädur, försäljning av tillbehör till kaniner
Kundvagnen är tom.


Butikens öppettider
Mån 10-12 &
13-15
Tisdag 10-12 &
13-15
Onsdag 10-12 &
13-15
Torsdag 10-12 &
13-15
Fredag 10-12 &
13-15
Lördag Bokade tider
Söndag Bokade tider

Du kan hämta varor dygnet runt, även på röda dagar och helger! Välj avhämtning i kundvagnen och hämta i vår avhämtningslåda.


Vill du besöka oss övriga dagar och tider är du välkommen att boka tid.Välkomna!


 Vägbeskrivning »
Frågor?
Om produkter eller något annat?

Telefon
031-13 01 13

E-post:
info@teddytassen.se
Vi skickar varorna med DHL
Betala med Nets Easy, kort, Swish eller faktura

Skaffa kanin? Här är våra färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.

Tillbehörspaket - XL

I det här paketet får du förutom de grundläggande tillbehören även med kanintoalett och ett kaninhinder.

Barka Hörnhus XL med två ingångarBarka Hörnhus XL med två ingångar
52x18x37/37 cm. Hörnhus tar mindre plats i buren samt ger en stor sitthylla där två kan sitta tillsammans på husets tak. Huset är klätt i bark och ger ett naturligt intryck samt ger kaninen möjlighet att gnaga vid behov. Huset tillhör en serie kvalitativa djurtillbehör i trä kallas för "Natural Living" som är byggda av trä som inte innehåller några giftiga ämnen samt att limmet som används är tillverkad av naturlig cellulosa och är helt säkert för djur att gnaga på. Invändiga mått: Väggarna mäter 29x29x16,4x17x15 cm Höjden är 16 cm Från hörn till hörn mäter huset 40x31 cm Ingångarna är vardera ca 13x10,1 cm Utvändiga mått: Takmått: 37x36,5 Ända till ända på taket mäter ca 50 cm Höjd 18 cm
Sitthylla
Jordbruksverket kräver att kaninen ska ha en sittplats ovan botten som inte ska räknas med i grundmåttet.
 
Alspån 25LAlspån 25L
2-4mm alspån. Fastnar inte i pälsen och är helt dammfri!
Bottenmaterial
Vanligast är sågspån. Bor kaninen inomhus, överväg att använda alspån, hampaströ eller Toa-Lätt som dammar mindre och är lättare att städa bort när det hamnar utanför buren.
 
Vadigran Havrehalm 5 kgVadigran Havrehalm 5 kg
Halm som livar upp buren och gör att dina kaniner trivs! Halmen gör så att spånet inte fastnar lika enkelt i pälsen samt sysselsätter din kanin som definitivt kommer att tycka om den nya mysfaktorn i buren! TIPS: Fluffa gärna upp halmen så att det blir som en stor boll, kaniner älskar att gömma sig och leka i halmen!
Halm
Ha alltid halm i bodelen samt i botten på din bur när den inte står direkt på gräs, det är mjukt förr de små tassarna och de älskar att tugga på det vilket även ger en bra sysselsättning. Halm dämpar även spån från att hamna utanför buren.
 
Närproducerat ekologiskt hö 125LNärproducerat ekologiskt hö 125L
Höet som kommer från närliggande gårdar som vi packar själva för bästa kvalitet. Servera höet i höhäcken för att undvika att höet blir smutsigt och nedtrampat. Kaniner ska ha fri tillgång på hö. Vikten varierar något beroende på när på säsongen som höet är skördat. Vikt ca 3,5 kg. Bra att veta: När vi skickar hö packar vi säcken full och därefter komprimerar vi den med handkraft. Allt för att minska volymen och därmed fraktkostnaden.
Ska vara grönt & dofta fräscht! Vårt närproducerade hö kommer från gårdar i trakten och är av bästa kvalitet.
 
Teddytassens Nyttiga Blandfoder - LösviktTeddytassens Nyttiga Blandfoder - Lösvikt
Förnyat recept! Fullfoder för kanin! Innehåll: Pellets, linfrö, blad från jordgubbar och smultron, torkade persiljestjälkar, grönkålsstjälkar, rötter från brännässlor och maskrosor, pilkvistar, pumpafrön, torkade maskrosor med blad, torkade groblad, örter m.m Pelletsen är densamma som vi säljer i lösvikt. Vi har testat våra eget nyttiga blandfoder under 11 års tid nu och resultatet är friska sunda kaniner med glänsande pälsar! Även kunder som haft problem med sina kaniners magar är mycket nöjda med fodret då kaninerna i många fall blivit helt bra i magen! Fodret är helt utan socker! Passar alla kaniner i alla åldrar. Valfri mängd kan beställas, men de färdiga påsarna som du hittar i butiken innehåller 5 kilo vardera. OBS! Fodret innehåller/eller kan innehålla spår av nötter.
Foder
Det foder vi rekommenderar är det våra egna kaniner äter - En väl utprovad blandning av pellets och andra välsmakande ingredienser som får våra kaniner att må bra och hålla sig friska. Även den mest kräsna kanin äter vårt foder - skulle vi ha fel så köper vi tillbaka fodret av dig. Det är en garanti.
 
Salt/mineralsten med örter 92g med hållareSalt/mineralsten med örter 92g med hållare
Vi rekommenderar att alla kaniner har tillgång till en salt/mineralsten då det är viktigt med tillskott under tex fällningsperioder och sommartider, men även vid dräktighet och uppväxt. 50g ska hålla i ca 4 månader, går den åt snabbare bör man byta foder.
Saltsten
Kaniner ska alltid ha tillgång till en saltsten.
 
Höhäck Svart att hänga på galler 28 cmHöhäck Svart att hänga på galler 28 cm
Passar att ha utomhus då den är lackerad och rostar därmed inte lika lätt! Vi rekommenderar att man serverar höet i en höhäck så att kaninen ej trampar i sin egen mat. Hygieniskt och praktiskt! När du använder höhäck oavsett modell så se alltid till att anpassa modell efter hur brett huvud din kanin så att det absolut inte kan hända några olyckor om din kanin lyckas att trä in huvudet i springorna. Vi säljer höhäckar i många olika modeller inklusive dem med extra små mellanrum mellan spjälorna.
Höhäck
En höhäck håller ordning på höet i buren.
 
Chipsi Nesting - Bädd och Terapimaterial 50gChipsi Nesting - Bädd och Terapimaterial 50g
100% naturligt material av obehandlat trä i tunna remsor att bädda med eller att knapra på. Passar även till dig som är känslig mot halm och spån. Materialet är flätbart vilket det av något slag enligt lag måste finnas i varje bur. Kartongen mäter 22x15x10 cm och är i princip full vid leverans.
Matskål
Bör vara av keramik som de ej välter så lätt och inte kan gnaga på. Har du två kaniner bör de ha var sin skål.
 
Vattenflaska Classic 600mlVattenflaska Classic 600ml
Håll ditt vatten fräscht i denna flaska med kullås. Priset avser en flaska. Bra storlek till en eller två kaniner.
Vattenflaska
600 ml är en bra storlek till dvärgkaniner! Mycket bättre än en skål som de gärna smutsar ned. 99% av alla kaniner lär sig att dricka ur flaska på ca 1 minut!
 
Klotång Zolux 13cmKlotång Zolux 13cm
Greppvänlig liten klotång med autostopp för att förhindra att man klipper klon för kort. Tillverkad i Frankrike. Färg: Grön eller blå. TIPS: Du bör klippa din kanins klor var sjätte vecka. Då håller sig pulpan lagom lång och klon blir heller inte så vass. En för lång klo kan beroende på vinkel växa tillbaka in i kaninens tass vilket orsakar ett fruktansvärt onödigt lidande!
Klosax
Kaninens klor bör klippas kort var 6:e vecka. Kan eller vill du inte klippa själv. Kom till oss så hjälper vi dig.
 
Toalettspade MED påsar!Toalettspade MED påsar!
Funktionell spade där du alltid vet var påsarna till det smutsiga finns - I toppen på spaden! Flera färger. 20 påsar ingår.
Spade
Du behöver en spade för att enkelt kunna städa buren.
 
Pink Panther Open TransportburPink Panther Open Transportbur
L:55xB:33,5xH:35,5cm. Öppningen i taket underlättar all hantering in och ut ur transportburen och gör så att kaninen känner sig mindre instängd eftersom att transportburen blir ljusare och kaninen kan se ut. Transportburen går även att öppna framtill. Instruktion för hur du sätter ihop transportburen medföljer. Transportburen är tillverkad i Italien. Samma modell som Cotton Candy Open men i en härlig Rosa Panternrosa färg.
Transportbur
Ett måste om man är tvungen ta kaninen till veterinären eller åka på semester. Vi rekommenderar en transportbur med öppningsbar lucka även i taket då det underlättar mycket.
 
Aktiveringstub klurig 14 cmAktiveringstub klurig 14 cm
Något mer avancerad än de runda bollarna då det krävs en viss teknik för att få ut godbitarna som man fyller röret med. Sysselsätter din kanin i många timmar!


I Love Hay Cube - AktiveringskubenI Love Hay Cube - Aktiveringskuben
12,5x12,5x12,5cm. Din kanin måste tugga sig genom de 100% naturliga men hårda väggarna för att nå den goda blandningen av ängshö och ringblommor. De hjärtformade fönstrena hjälper din kanin lite på traven. Denna är leksak är menad att tugga sönder men låter din kanin ha otaliga timmar av aktivering, lek och stimulans innan den eventuellt är uppäten. Teddytassen rekommenderar!


Salladsboll Deluxe med hängare MEGA 16 cmSalladsboll Deluxe med hängare MEGA 16 cm
Stor svart salladsboll med öppning. Extra sysselsättning och din kanin lär älska det! Lägg tex sallad och morot i bollen och häng den mitt i taket så att din kanin får jobba för att få tag på belöningen... Ett annat tips är att fylla den med grenar eller varför inte blåbärsris? Mäter hela 16 cm i diameter! Tillverkad i lackerad metall.


Kaninas hemliga ätbara säckKaninas hemliga ätbara säck
Låt kaninen gnaga sig in i påsen där läckra hemligheter gömmer sig i form av 8 olika örter och grönsaker. Häng upp säcken där den är lite klurig att nå så att kaninen får jobba för att lista ut hur den ska få ut det goda innehållet! Innehållet ligger i en innerpåse som du tar ut och häller tillbaka in i säcken så att den alltid är ny och fräsch när påsen hängs upp. Kul nyhet! Mått på säcken: Ca 19x14 cm. Innehåll: Timotejhö: 72% Palsternacka: 10% Persilja: 3% Pumpa: 3% Cikoria: 3% Maskrosor: 3% Pepparmynta: 3% Rödbeta: 2% Röd paprika: 1% Innehållet i påsen väger 30 gram.


Hängmatta med plysch 45x45cmHängmatta med plysch 45x45cm
Mysig och populär hängmatta med härlig plysch invändigt. Tvättbar 30C.
Leksaker
Kaniner mår bra av att kunna sysselsätta sig. De flesta kaniner gillar att kunna pyssla med bollar eller andra leksaker. Variera gärna leksaker i buren över tid.
 
Borste Deluxe 20 cmBorste Deluxe 20 cm
Bra borste med bra ergonomiskt grepp! Passar till alla sorters pälsar.
Kam/borste
Kamma gärna din kanin och hjälp den att hålla sig fin. Glöm inte att kamma runt rumpan.
 
Kanintoalett Trixie - Flera färger!Kanintoalett Trixie - Flera färger!
36x30x21 cm. Högre i bakkant än andra modeller. Praktiskt clips att fästa i buren om kaninen kastar runt med toaletten. Toaletten finns i flera fina färger. - Grön - Turkos - Cerise Om du önskar en särskild färg på din toalett anger du det när du gör din beställning så försöker vi att ordna det =)
Toalett
Sätt toaletten på den plats i buren där kaninen valt att uträtta sina behov. Lägg i kisset och bajset i toaletten så att kaninen associerar toaletten med kiss & bajshörnan.
 
Four Friends Smådjurströ av trä 10LFour Friends Smådjurströ av trä 10L
100% miljövänligt träpellets med en suverän uppsugningsförmåga att ha i kanintoaletten eller som bottenmaterial till långhåriga kaniner. Pelletsen doftar som när träden fäller ut sina första blad på vårkanten, alldeles underbart! Tips: Enligt oss så behövs ett något djupare lager av träpellets än vad som anges på förpackningen. Vi rekommenderar att man har ett 4-5 cm djupt lager med träpellets i toaletten för att kaninen ska tycka att det är värt att gå på sin kanintoalett :O) Vi tycker också att man bör städa toaletten som absolut mest sällan var tredje dag för att bibehålla en värdig status oavsett vad man har för material i sin toalett. Tips 2: Produkten passar även särskilt bra som bottenmaterial hos långhåriga kaniner då träpellets är relativt mjukt att gå på samt ger en fin färgklick i buren som ger en hemtrevlig miljö. Som vanligt ska man alltid ha en stor boll med fin halm i buren som de kan aktivera sig med samt ligga på för extra comfort.
Träpellets
Det mest lämpliga bottenmaterialet till kanintoaletten. Ett avvikande bottenmaterial från övriga buren ger större chanser att lyckas med toaanvändningen.
 
Bärknaster Light 150gBärknaster Light 150g
Lyxigt goda knapriga bitar som innehåller delikata men kalorifattiga bitar av morot och majs. Naturligt färgade med röda bär! Passar även till överviktiga kaniner som även de önskar sig en liten hälsosam men mumsig bit någon gång ibland. Innehåll: Majs 79% Morot 20% Röda bär 1% Analytiskt innehåll: Protein: 7,94% Råfett: 3,42% Råfiber: 2,15% Råaska: 2,33% Fosfor: 0,28% Kalcium: 0,06% Natrium: 0,06% Vitamin A: 102UI/kg Vitamin C: 29,2mg/kg
Belöning
Belöna din kanin med en godsak när den gjort rätt. Var försiktig med mängden. Särskilt till kaninungar.
 
Baby Bunny sele & koppel 120 cm till kaninungar och kaniner <1,9kgBaby Bunny sele & koppel 120 cm till kaninungar och kaniner <1,9kg
Liten sele som passar kaninungar samt kaniner som väger mindre än 1,8 kg. Snabblås och 120cm koppel. Finns i ljusblå, rosa, röd och svart med kaninmotiv.
Kaninsele
Det går bra att använda sele redan från tidig ålder men var extra varsam mot kaninungar.
 
Kaninhindret HöjdarenKaninhindret Höjdaren
70x35x5cm. Sött litet hinder där du med de 5 medföljande bommarna kan justera höjden från 5-30 cm. TIPS: Vill du förenkla hindret för den oerfarne kaninen så lägger du bommarna på den nedre pinnen och gör som ett kryss. Längd: 70 cm Bredd: 5 cm Höjd: 35 cm Hindret är tillverkat i trä och bommarna tillverkade i plast.
Kaninhinder
Det är kul att låta kaninen hoppa. Låt dock kaninen bli minst 6 månader gammal innan du börjar med hoppning på allvar.
 
Bok - Dvärgkaniner - 128 sidorBok - Dvärgkaniner - 128 sidor
Vi har låtit översätta denna fina bok till svenska och den innehåller allt du behöver veta om: - Dvärgkaniner - Raser - Skötsel - Burens inredning - Sjukdomar - Foder - Hälsa - Beteende - M.M. Lättläst med många vackra bilder. Författare: Dr Anne McBride
Bok
En bok fylld med kunskap om kaniner kan vara bra att ha till hands.

Totalpris för de 24 tillbehören ovan:   2962 kr

Lägg tillbehören i kundvagnen »
 
Visa paket: Small | Medium | Large | XL | XXL |

Superklipp i webbshopen

Söt Salladsskål 11 cm

Söt Salladsskål 11 cm

Keramikskål med lena sköna kanter i en ursnygg des...

44,00 kr 

(55,00 kr)
Antal:
Transportväska Bennie

Transportväska Bennie

50x30x30cm. Svart väska i nylon med extra förvarin...

379,00 kr 

(449,00 kr)
Antal:
Torkade majskolvar i bitar 300g

Torkade majskolvar i bitar 300g

Nyttigt snack med hårdare bitar av majs som därför...

39,00 kr 

(49,00 kr)
Antal:
Värmepaddan Cuddlesafe XL - Värms i micron!

Värmepaddan Cuddlesafe XL - Värms i micron!

26 cm i diameter. Små kalla tassar kommer att älsk...

169,00 kr 

(229,00 kr)
Antal:
Trähus XL med två ingångar för utomhusbruk med tjärpapptak

Trähus XL med två ingångar för utomhusbruk med tjärpapptak

59x39x30cm. Perfekt till två kaniner! Huset har t...

429,00 kr 

(499,00 kr)
Antal:
Mega Morötter 3p

Mega Morötter 3p

Jättekex att bjuda på när man vill ge något extra ...

25,00 kr 

(35,00 kr)
Antal:
Digging Tunnel 80 cm

Digging Tunnel 80 cm

Ger kaninen möjlighet att som i naturen gräva sin ...

249,00 kr 

(299,00 kr)
Antal:
Flaskborste Dubbel

Flaskborste Dubbel

En sida att använda i korken den andra till att an...

45,00 kr 

(59,00 kr)
Antal:

Nyheter i webbshopen


Heaven Hamsterbur XL

80x50x50 cm. Rymlig och smart designad bur som pas...
1 595,00 kr 
Antal:
 
I webbshopen hittar du även:
50 olika sorters kaninburar för inom- och utomhusbruk »
Nyttigt kaninfoder och kaningodis »
Fyndhörna med extra billiga kanintillbehör »
Gilla oss på Facebook Gilla mig på Facebook