Produkt i fokus

Four Friends Smådjursträ av trä 10L

100% miljövänligt träpellets med en suverän uppsugningsförmåga att ha i marsvinstoaletten.

Pelletsen doftar som när träden fäller ut sina första blad på vårkanten, alldeles underbart!

Tips:
Enligt oss så behövs ett något djupare lage...

159,00 kr
Four Friends Smådjursträ av trä 10L
KUNSKAP

Kan alla marsvin blir rumsrena?

Nja, det kan vissa av naturen renligare marsvin bli men tyvärr inte alla. För att åtminstone göra ett försök så krävs det tid och en stor portion tålamod. Vi brukar prata om att det i alla fall absolut är värt ett antal försök eftersom att när det väl fungerar så blir marsvinsägandet mycket lättare och förstås även trevligare för alla. Det finns några tips för hur du ska få ditt marsvin att bli rumsren, följ gärna stegen nedan.

1. Låt dina marsvin välja ett favorithörn där de tycker att det passar bäst att göra ifrån sig.

2. Placera toaletten i samma utvalda hörn med ca 6 cm av något av varianterna nedan i toaletten. Lägg all urin och pluttar som hamnar utanför i toaletten, ju mer den luktar marsvinen i fråga desto villigare kommer marsvinen vara att fortsätta att göra ifrån sig just där. Städa inte toaletten de första dagarna utan låt lukten få fäste, det kommer inte att vara märkbart för dig som husse eller matte. Så ofta du kan i början så ge något gott så snart rumpan landat i rätt hörn =) Det gör marsvinen mycket mer motiverade att fortsätta att göra dig imponerad!

3. Om marsvinen byter hörn under tiden, flytta då med toaletten.

TIPS! Använd inte spån eller halm i toaletten då de flesta marsvin tycker att det är för likt resten av buren och gör då ingen skillnad på toalett vs säng eller lekbytta. Materialen nedan går fint att använda men kom ihåg att olika marsvin kan gilla olika material så fungerar det inte med det första eller andra materialet som du provar, byt och testa igen.

Four Friends smådjursströ - Bästa alternativet enligt många kunder! Väta förvandlas till ett komposterbart torrt pulver som inte luktar. Tillverkat av trä i mindre bitar. Räcker längre!

Toa-Lätt - Papperpellets som är mycket kostnadseffektivt, passar särskilt bra till marsvin i ett eget rum då det luktar mer än vad träpellets gör. 

Ströpellets - Luktar i princip ingenting, du tar endast bort det som blivit kontaminerat, det vill säga fått urin eller annat läskigt på sig. Räcker längre.

Kristallströ - Använd när ingenting annat fungerar! Tyvärr ganska kostsamt men kan ändå göra så att marsvinet blir rumsren till slut. Kristallerna tar kål på bakterier och ser mycket fräscht ut i toaletten.

Kattsand - Undvik! Dammar gärna upp i de känsliga nosarna som trots allt är mycket nära marken nonstop.

Städspade - KÖP! Underlättar hela ditt marsvinsliv om du har en ordentlig städspade avsedd för ändamålet.

Deo - Används under ströet i toaletten och det räcker med ett supertunt lager för att den eventuella lukten från toaletten ska bli trevlig och dofta sommarblommor.

Urine Off - Ett måste tycker vi. Den bokstavligen äter urin och tar bort även äldre illaluktande fläckar i marsvinets miljö. Lämnar en superfräsch doft som är helt marsvinsvänlig.

Storlek på toalett - Toaletter anpassade för mindre marsvinsrumpor hittas på denna sidan. Välj själv efter smak och tycke.

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube
KANINER
Kommande kaniner
Kaninbevakaren
Facebookrecensioner
Recensioner på Google

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!