KUNSKAP

När ska jag vänja min kanin vid selen?

Lär känna din kanin (oavsett ålder) först under några veckor och sätt sedan på endast selen utan koppel så att den får skutta fritt och känna in hur just det känns, ge mycket beröm och fjäska med godis. Det viktiga är att det blir en positiv upplevelse för din kanin! Avancera efter några gånger och sätt även på kopplet - Ta gärna ut din kanin i en hage första gången så att selen med koppel betyder SKOJ! Det kommer att underlätta påtagandet av selen framöver.

Vilken modell ska jag välja?

Den klassiska H-selen som har en rem runt halsen och en rem runt magen passar de flesta kaniner då man kan ställa in storleken individuellt för bästa passform. Selen ska sitta så pass hårt att kaninen inte kan komma ur den men tillräckligt löst för att kaninen ska kunna andas normalt.

Kaninsele Soft används med fördel till kaniner som är kittliga under hakan då man endast ställer in passformen runt huvudet och trär på utan att röra inställningarna och sedan enbart knäpper av och på kardborren som sitter på remmen under magen. Enkelt för barn att ta av och på. Kopplet som medföljer är elastiskt vilket är toppen för nybörjare åt båda håll.

Flexikoppel gör livet enklare och friare för både kanin och dess familj. 5 meter frihet, alltid sträckt koppel om du så önskar. Du bestämmer vilken längd du vill låsa kopplet på eller om det ska rulla fritt efter hand när kaninen rör sig. Finns i många fina färger.

Följ oss på Instagram

Erbjudanden på Instagram och Facebook

Vill du få råd, tips, erbjudanden och söta bilder eller videos på kaniner? Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Youtube.

Instagram Facebook Youtube

Teddytassen har öppnat en obemannad butik!

I vår nya butik som öppnade den 27 april kan du låsa upp dörren med mobilt Bank-ID, välja varor och därefter självscanna och betala i kassan alldeles på egen hand. Butiken har öppet 7-22, ALLA dagar i veckan!

Så här funkar det!