KUNSKAP

Bottennät skyddar både från inbrott och utbrott.

Det är jätteviktigt att du köper till bottennät om du har tänkt att ha din kaninbur utomhus ståendes på gräs eller annat mjukare material, ja även grus anses som mjukare material eftersom att kaniner snabbt kan gräva långa tunnlar i nästan allt som inte är asfalt eller trä. Det är heller ingen bra idé att vänta för att se om kaninerna är benägna att gräva eller ej eftersom att det lika gärna kan vara ett rovdjur som försöker att ta sig in till dina kaninvänner. Vi rekommenderar att du köper ett när som är 20 cm längre än botten på din bur för att du lätt ska kunna flytta på buren vid städning, skaka gallret och sedan ställa tillbaka den igen. Man kan också sätta fast nätet med märlor eller med häftklammers men det blir då genast svårare att göra rent.

Bottennätet ska ligga plant mot marken, var tillverkat av galvaniserat stål och vara avsett för mink. Då vet vi att det även passar till kaninburen.

VARNING! Använd inte hönsnät då detta både rostar och kan med lite viljestyrka även gnagas av vilket kan resultera i skador eller att kaninen blir tagen av ett rovdjur. Risken finns också att det blir öglor som sticker upp och lägger krokben för kaninen.

Superklipp just nu

Nya produkter