Lilla startpaket för guldhamster

Vårt lilla startpaket där du får det mest grundläggande till din guldhamster.

Hus

Välj ett hamsterhus som passar storleken på din hamster och glöm inte att fylla det med mysig och givetvis ofarlig hamstervadd.

Vadd

Vadd gör det mysigt för hamstern att boa in sig i och räcker länge. Välj en vadd som inte kan linda sig runt benet på din hamster!

Sandbadkar

Alla hamstrar måste få lov att sandbada varje dag då det är en del av den dagliga naturliga pälsvården. Sanden ska vara densamma som till chinchillor.

Badsand

Badsanden ska vara av den finaste sort och får gärna vara baserad på kvarts. En vanlig benämning på lämplig badsand är chinchillasand.

Matskål

Använd en matskål till det torra fodret samt en till det färska fodret så blir torrfodret inte förstört i förtid.

Toalett

Många hamstrar är duktiga att göra sina behov på en toalett och visst underlättar det för den som sedan också ska städa buren. Använd sand eller strö avsett för ändamålet.

Springhjul

Alla hamstrar ska ha tillgång till ett springhjul rätt storlek. Kom ihåg att originalhjulen som medföljer till buren ofta kan vara för liten. En dvärghamster behöver 22 cm medan en guldhamster kräver 28 cm i diameter.

Koppel

Se till att det händer något spännande när du börjar med sele på din hamster så att den redan från början förknippar selen med något positivt! Bjud gärna på godis medan du tränar.