Hermelin Raspresentation

Hermelinen är en av de minsta kaninraserna och kännetecknas av sina små korta öron, kompakta kropp och för sin litenhet. Den är godkänd att ställa ut på utställningar i många färger och teckningar.

Temperament

Av min egen erfarenhet av rasen beskriver jag den som en liten behändig kanin om den hanteras rätt från det att den är liten! De flesta av mina hermeliner har alltid kommit fram när man öppnat buren redan vid 3,5 veckors ålder har varit väldigt kontaktsökande och sociala. Jag upplever att hermelinen är rasen med störst personlighet men också som den ras som är känsligast och mest mottaglig för intryck av olika slag. Man ser tidigt om den kommer att bli en bra barn- och familjekanin eller om den är väldigt framåt och pigg och kanske lämpar sig bättre till hoppning och aktiva sysslor.

Han blev rumsren direkt
och sov i min säng.

Sofie Liljeberg

Hermelinen har tyvärr ett felaktigt rykte som säger att de kan vara stissiga och aggressiva. De har precis samma förutsättningar som andra raser och som vilken annan kanin oavsett ras så kommer kaninen oftast att kunna formas till att bli en gosegris, en hoppkanin, en soffpotatis eller proffsbusare men också till att vara en rädd och osäker kanin om den hanteras fel eller för lite.

Jag tog hem en hermelin när jag gick i gymnasiet som bet alla utom mig och skulle därför avlivas... Han hette Adam och bodde på mitt rum och blev en riktig kompis! Han blev rumsren direkt och sov i min säng. Buren kunde jag ha öppen konstant så han rörde sig som han ville och aldrig att han bet någon igen! Jag vill gärna tro att i de enstaka fall, då en kanin bits, ofta beror på understimulans antingen psykiskt eller fysiskt eller bådadera. Man ska veta att även ett sådant beteende ofta går att jobba bort helt eller delvis men att det kräver ett enormt tålamod och känsla för det man vill åstadkomma och att det kan få lov att ta den tid som just den kaninen behöver för att bli trygg igen.

FAKTA

Hermelin

Vikt: 0,8-1,3 kg
Längd: 19-24 cm

Päls: Finns i flera olika hårlag. T ex:
  • Normalpälsad
  • Rexpälsad
  • Fuchs
Med undantag för fuchspälsade hermeliner så är pälsvården lätt!Lär dig mer om kaniner

Passar en kanin in i mitt liv

Passar en kanin in i mitt liv?

För vem passar det att ha kanin.

Checklista - Tillbehör till kanin

Att förbereda - Checklista

Innan du skaffar kanin

Raspresentation

Raspresentation

Lär dig mer om kaninraser

Hona eller hane

Hane, hona, en eller två?

Kan en kanin leva ensam?

När du får hem din kanin

När du får hem din kanin

Det här behöver du veta

Min kanin lever ensam

Min kanin lever ensam, är det ok?

Det här behöver du veta

Kommande kaninkullar

Kommande kullar - Kaninbevakaren

Kommande kullar hos Teddytassen.

Omplacering av kanin

Kaniner för omplacering

Kan någon av dem få bo hos dig?

Skaffa kanin? Vi har färdiga tillbehörspaket!

I våra färdiga tillbehörspaket ingår alla tillbehör du behöver när du ska skaffa kanin. Välj en bur och ett tillbehörspaket. Klart! Vill du ändra i paketens innehåll kan du enkelt ta bort eller lägga till saker då delarna i paketen visas som enskilda produkter i kundvagnen.